Navigasyon

Kamu Rehber
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • Sözleşmeli tekniker/hemşire maaşı hakkında bilgisi olan var mı?

M

Merhaba. Sözleşmeli tekniker/hemşire maaşı hakkında bilgisi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • Sağlık yaş sınırı

B

Arkadaşlar mrb. Ben paramedic istiyorum ama yaş sınırı var mı? 2019 da boy kilo şartı kalktı yaş sınırı ne durumda bilginiz var mı?

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • askerlik ve atanma

K

Aralıkta askerliğim var yerim de belli muayane filan yaptırmıştım.Kasımda tercih atama felan olacak diyorlar sağlık memuru olacağım.Ben memuriyetimin soruşturmasını bekleyip memur olmak istiyorum ama bu süre zarfında bakaya kalmış olacağım.Kuruma girerken askerlik durum belgesi isteyecekler ve vermek zorundaysam ben bakaya görüneceğim.Bakaya olanlar memur olamıyor diye duydum.Bu durumdan nasıl kurtulup tecil yaptırabilirim askerliği?

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • SAĞLIK BAKANLIĞI 2808 PERSONEL ALIMI HK.

E

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARINA
      PERSONEL ALIMI HAKKINDA DUYURU
      Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluşlarına 657 sayılı Devlet Memurları
      Kanunun 4/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere İlk Defa
      Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik
      hükümleri uyarınca çeşitli kadro ve unvanlarda 2808 adet personel
      alımı yapılacaktır.
      Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak suretiyle
      tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonların bulunduğu Kamu Personel
      Seçme Sınavı KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin
      http://www.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.
      Tercih işlemlerinde lisans düzeyi kadrolarda 2016-KPSS lisans
      sonucu, ön lisans ve ortaöğretim düzeyi kadrolarda 2014-KPSS
      ortaöğretim - ön lisans sınavı sonuçları kullanılacaktır. 2014-KPSS
      ortaöğretim - ön lisans sınav sonucu bulunanlardan 2016-KPSS lisans
      sınavına girenler, ön lisans ve/veya ortaöğretim düzeyi kadroları tercih
      edemeyecek sadece 2016 KPSS Lisans puanı ile lisans düzeyi kadroları
      tercih edebileceklerdir.
      Adaylar tercihlerini 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında kılavuzda
      belirlenen kurallara, kadro ve unvanlara göre ÖSYM’nin
      https://tercih.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik
      numaraları ve şifrelerini kullanarak gerçekleştirebileceklerdir

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • İsci Alimi

LioN

Degerli arkadaslar bildiginiz uzere saglik bakanligi 4 bin kusur isci alimi yapmakta. Basvurular yarin yani 13 eylulde son buluyor. Iskur uzerinden netten basvuru yapabiliyorsunuz. Basvuru yaparken engelli ve eski hukumluyu degil normal olan kadroyu sececeksiniz. Ozellikle istanbul ve izmirde iyi alimlar var. Tek bir ili ve tek bir kadroyu seciyorsunuz. Bizlere uygun olan temizlik gorevlisi kadrosu. Daimi devlet iscisi yani kadrolu ilan. Ozellikle kpss a surecinde yipranan biz iibf liler icin denemeye deger diye dusunuyorum bilginiz olsun. Cevrenizdekileride haberdar edin.

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • SAĞLIK PERSONELİ İÇİN SAĞLIK HUKUKU VE BİLİRKİŞİLİK

O

Aşağıdaki bağlantı üzerinden Türkiye Sağlık Vakfı'nın Sağlık Hukuku Uzaktan Eğitimine katılabiliyorsunuz. Temel Sağlık Hukuku bilgisi, sağlık personelinin hukuki, cezai ve disiplin sorumluluğundan, döner sermaye uygulamalarına ve iletişim tekniklerine kadar eğitim başlıklarında eğitimler var. Bir sağlık çalışanı için doktorundan, hemşiresine ve diğer tüm sağlık personelinin faydalanabileceği bu eğitim sonrasında Türkiye Sağlık Vakfı'ndan sertifika gönderilecek. Bu sertifikanın bilirkişilik başvurularında da dikkate alınabileceğini söylemekte fayda var. Link üzerinden inceleyebilirsiniz.

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • Hemşire Alım Bilgi Edinme

Y

Arkadaşlar lise mezunu olan kardeşim kpssden 88 aldi ve diyarbakira atanmak istiyor ne şekil olursa olsun sözleşmeli asm hemşire hiç fark etmeden diyarbakirda göreve başlamak istiyor. Şansımız nedir bu konu hakkında bilgi verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Atamaların ne zaman olacağı konusunda da yardımcı olursanız veya herhangi başka bir yol izlenmesini öneriyorsanız yorumlarınızi bekliyoruz. Teşekkür ederim.

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • Tıbbi Görüntüleme Teknikeri

O

Kpss puanım 84,4 branş bazında sıralamam 896 görünüyor sizce 2018 e kadar atanma ihtimalim var mı?

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • Sözleşmeli alım ne zaman olck ?

N

Hastanelerin sözleşmli alımları farklı tarihtemi yoksa her hastane aynı tarihtemi başvuru alacak öyleyse şanlıurfa eğitim araştırma hastanesnin sözleşmeli alım tarihi ne zaman ?

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • Sözleşmeli sağlık personeli 4 yıl atanamayacak

P

Yeni KHK ile sözleşmeli sağlık personelleri 4 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak, aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi de buna tabi olacak.

YENİ KHK İLE 4 YIL ŞARTI

Olağanüstü hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmeli sağlık personelleri 4 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak, aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi de buna tabi olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) “Kamu Personeline İlişkin Bazı Düzenlemeler” başlığı altında Sağlık Bakanlığına alınacak sözleşmeli personelin istihdamına ilişkin düzenlemelere yer verildi.

Buna göre, sözleşmeli sağlık personeli istihdamında bakanlık ve bağlı kuruluşları, merkez teşkilatları hariç olmak üzere ve öncelikle personel istihdamında güçlük çekilen yerlerde, kura ile ataması öngörülenler dışında 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında yer alan unvanlarla vize edilmiş pozisyonlarda sözleşmeli personel istihdam edilebilecek.

Sözleşmeli sağlık personeli Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılacak yerleştirme ile atanabileceği gibi, pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre KPSS puanı esas alınarak Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavla da atama yapılabilecek. Sözlü sınav ve yerleştirmeye ilişkin usul ve esaslar ise bakanlıkça belirlenecek.

Bu kapsamda istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personelleri 4 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak, “aile birliği” mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi de buna tabi olacak.

HİZMET İHTİYACININ FAZLA OLDUĞU YERE ATANABİLECEK

Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde 1 yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda, eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli veya eşlerden birinin sözleşmeli, diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde, hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilecek.

Sözleşmeli sağlık personelinden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin(A) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilecek. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak ve bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.

Bu madde hükümlerine göre, kadrolara atananların, 657 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi uyarınca sözleşmeli pozisyonlarda geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Memur kadrolarına atananlara iş sonu tazminatları bölümünde ise “Personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ve 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümleri uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınır.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yapılan atama, sözleşmenin imzalanmasıyla geçerlilik kazanacak, sözleşme, imzalanmadan herhangi bir hak doğuramayacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • Sahte Belgeyle Denetmen Yardımcısı Olmak

aliveli

sağlık bakanlığı’nda ürün denetmen yardımcısı olarak eylül 2015’te işe başladığını anlatan ayşe s., şunları anlattı: “kuruma başvururken, 2014 kpss lisans ve 2013 yds sonbahar sonuç belgelerini vermiştim. ben bunları, bilgisayarımda pdf formatında değiştirip atanmama yardımcı olacak şekilde değiştirdim. kpss puanım 70’ti, 90 küsura (97.8) çıkardım. yds puanım 51 idi. onu da 93’e çıkardım.daha sonra kızılay’da bulunan bir internet kafeden bu sonuç belgelerinin renkli çıktılarını aldım. mülakata çağrıldım, atamam yapıldı. bilmediğim bir kişinin şikâyeti ile bu durum anlaşıldı. 2016’da eylül ayında açığa alındım.işlediğim suçlardan dolayı pişmanım.

Maşallah devlet kurumları güven veriyor. Sağlık bakanlığı ik personelini tebrik ediyorum.

SAĞLIK BAKANLIĞI
    • Sağlık Bakanının bahsettiği 20 bin kadro hakkında

hgrotius

Bu 20 bin kadro içeriği hakkında bilgisi tahmini vs olan ?

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sözleşmeli alım ne zaman olck ?

SAĞLIK BAKANLIĞI
    2
    2
    1551
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • N
      nazlıbyy Son düzenleyen:

Hastanelerin sözleşmli alımları farklı tarihtemi yoksa her hastane aynı tarihtemi başvuru alacak öyleyse şanlıurfa eğitim araştırma hastanesnin sözleşmeli alım tarihi ne zaman ?

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • S
        SosyalMühendis @nazlıbyy Son düzenleyen:

@nazlıbyy eğer hastanenin ihtiyacı varsa martta ki sözleşmeli alımda bi ihtimal kadro açılır hocam.Hastahane kendisi ayrıca alım yapmaz diye düşünüyorum.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • 1 / 1
        • İlk ileti
          Son ileti
        Kamu Rehber