-
Merhaba,
2014-2017 yılları arasında denedim, birkaç sınava mülakata girdim ve özel sektörde işe başlayarak kpss alanı bıraktım. Şu anda özel sektörde çalışıyorum fakat 1 kez daha kpss denemek için hem iş hem sınava hazırlık düşünüyorum. Altyapım var unutmadıysam:) 2023 kpss'ye hazırlanacaklar ve 2022 kpssye girecek kişilerden kaynak önerisi rica edeceğim. Hem de plan program önerileriniz varsa çok memnun olurum. Öncelikle sayısal içerikli iktisat ve muhasebeyi bitirmeyi düşünüyorum. Bu alanda konu anlatımlı kitap önerebilir misiniz lütfen? -
Arkadaşlar merhaba;
Önümüzdeki dönemde yapılması muhtemel sınavın başlığını şimdiden açmak istedim. Sınav için kendi çalıştığım mevzuat listesini mesaja ekliyorum, süreçle ilgili sorularınız olursa başlıkta ya da özel mesajla sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.1 Anayasa
2 Siyasi Partiler Kanunu
3 Milletvekili Seçim Kanunu
4 Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu
5 Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması HKK kanun
6 AYM Kuruluş ve yargılama Usulleri HKK kanun
7 TBMM İçtüzüğü
8 Dilekçe Hakkı Kanunu
9 İl İdaresi Kanunu
10 İl Özel İdaresi Kanunu
11 Belediye Kanunu
12 Büyükşehir Belediye Kanunu
13 Köy Kanunu
14 Mahalli İdare Birlikleri kanunu
15 Mahalli İdareler Mahalle Muhtarlıkları ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun
16 Avrupa Yerel Özerklik Şartı
17 Devlet Memurları Kanunu
18 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
19 Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu
20 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
21 Kamulaştırma Kanunu
22 Kamu İhale Kanunu
23 Devlet İhale kanunu
24 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
25 İmar Kanunu
26 233 Sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında KHK
27 3628 Sayılı Mal bildiriminde Bulunulması K.
28 5176 Sayılı Kamu Görevliler Etik Kurulu Kurulması K.
29 6085 Sayıştay Kanunu
30 2575 Sayılı Danıştay Kanunu
31 6701 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu
32 3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu
33 6284 Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu
34 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
35 İl ve İlçe İnsan Haklarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik
36 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu
37 Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun
38 Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun
39 Terörle Mücadele Kanunu
40 Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat Yönetmeliği
41 İl özel idareleri ve Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun
42 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 34, 38, 47, 49, 62, 63, 68, 74, 77 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri -
Merhaba arkadaşlar. Hayırlı olsun.
https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2021/12/Defterdarlik_sinav_duyurusu.pdf
-
Merhaba arkadaşlar..Benim zorunlu göre sürem doldu gelir uzmanıyım Nişanlımın da iki senesi daha var Ben başka ile tayin vermeyi düşünüyorum Benim tayinim çıktıktan aonra nikah yapıcaz Gib e sordum olabilir de olmayabilir de dediler net bişey demediler Süreç nasıl işliyor Daha önce yaşayan veya çevresinde gören varsa bilgi verebilir mi?
-
Arkadaşlar merhaba. Müfettiş yardımcısı olarak çalışıyorum. Öncesinde taşrada uzmandım. Meslekteki sıkıntılar ve yaşadığım şehrin aileme uzak olması nedeniyle müfettiş yardımcılığına geçtim. (Teftişe geçerken kafamda tek soru işareti İstanbul'da nasıl olacağı konusuydu) (Şuanda İstanbul'da görev yapıyorum. İş yoğunluğu, İstanbul'un pahalılığı ve ailevi nedenlerden dolayı buradan ayrılmak istiyorum. İstanbul'u tercih etme sebebim turnenin burada yok denecek kadar az olması. Evliyim bu nedenle turne istemiyorum. Diğer grup başkanlıklarına bu yüzden gitmiyorum) Müfettiş olduktan sonra 1-2 taşra uzmanlığı mülakatına girdim ancak komisyon azarladı beni (müfettişsin ne işin var uzmanlıkta dediler. özel durumumu anlattım oralı olmadılar) ve olumsuz sonuç aldım. Tabi referansımda yok bununda altını çizeyim. Malum 15-16 Haziran kpss geç başvuru tarihi. Başvurup başvurmama konusunda kararsızım. Çevrenizde bu şekilde olup taşraya geçen oldu mu? Uğraşmaya değer mi? Yoksa boşa mı kürek sallarım. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.
Not: İşsiz arkadaşlarım beni yanlış anlamasın. Bulmuşta şımarıyor demesinler. Özel nedenlerden dolayı gitmek istiyorum. Bu zamana kadar çalışmayacağım hiçbir mesleğin ilanına başvurmadım. Onlarca mülakattan elendim. İşsiz arkadaşları en iyi ben anlarım. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim. -
Uzun yıllardır olduğu üzere bu dönemde SGK başlığı açılsın istedim. Bilgi duyum vs paylaşımını buradan yapabiliriz. Şuan mevcut durumda herhangi bir netlik bulunmamakta lakin 100 kişilik bir alım duyumları konuşulmakta fakat ortada henüz bir gelişme yok. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde yüzleri güldüren sayıda ve eski alım usulü ile bir ilanı karşılarız. Hakkımızda hayırlısı olsun şimdiden.
-
Hukuk mezunuyum
Sayıştay sınavına az kaldı pek umudum yok ama gireceği -
Yazılı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir duyumu olan var mı acaba ? Sınava gireli 1 ayı geçti çünkü , daha önceleri 1 ay içinde açıklanıyordu
-
Merkez Bankası Uzman Yardımcısı ilanı hayırlı olsun.
-
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:
MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI
1- SINAVA İLİŞKİN BİLGİLERAtama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Müfettiş Yardımcısı, 25 kişi.
Geçerli KPSS Sınavları: 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları. - Yazılı Sınav Tarihi: 19.02.2022 (Cumartesi) ve 20.02.2022 (Pazar)
Yazılı Sınava Başvuru Tarihleri: 06.12.2021 – 17.12.2021 tarihleri arası.
Yazılı Sınavın Yapılacağı Yer: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Ziyabey Cad. No:6
Balgat/ANKARAYazılı Sınav Başvuru ve Onay İşlemleri:
Başvurular; e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav adresinden
06.12.2021-17.12.2021 tarihler arasında yapılacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.Aday; T.C. Kimlik Numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak, “Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Aday Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacaktır.
Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir.
Aday; başvuru formuna 4.5x6 ebadında ve son 1 yıl içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir.
Giriş sınavına katılmaya hak kazanacak adayların tespiti, başvuran adayların KPSS başarı puan sıralamasına göre yapılır.
Yazılı Giriş Sınavına Katılım: Başvurusu kabul edilen ve yazılı giriş sınavına katılım hakkı kazananların listesi Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yayımlanacaktır. Ayrıca adayın adresine tebligat gönderilmeyecektir.
Sınava girme hakkı kazananlar; T.C. Kimlik Belgesi ve sistem üzerinden alacağı Sınav Giriş Belgesi ile sınava katılabilecektir. Sınava ancak bu belgelerin gösterilmesi suretiyle girilebilir.
Yazılı Giriş Sınavı Sonuçları: Yazılı sınavı kazananları, başarı sırasını ve sözlü sınavın yerini, gününü ve saatini gösterir liste, Kurum Başkanlık binası ve uygun görülecek diğer yerlerde asılmak suretiyle ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) ilan olunur.
Sözlü sınava katılacak adaylardan istenilecek belgeler, yazılı sınav sonuçlarının ilan edildiği listede duyurulacaktır.
2- SINAVA KATILMA ŞARTLARI
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılabilmek için;657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak
Sınavın yapıldığı 2022 yılının Ocak Ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak,
En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında; KPSSP22 veya KPSSP48 puan türlerinin birisinden seksen (80) ve üzerinde puan almak,
Yazılı sınava müracaat eden (atama yapılacak kadro sayısının en fazla 5 katına kadar olan) adaylar içerisinde en yüksek puanlı 125 kişi içerisinde bulunmak (2020 ve 2021 KPSS sınavı bahsedilen puan türleri birlikte değerlendirilecek olup son sıradaki adaya eşit puan alan adayların tümü sınava çağırılacaktır), şartları aranır.
Adayların; müfettişlik karakter, çalışma anlayışı ve etik kurallarına haiz bulunması, sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması gerekir.
3- YAZILI VE SÖZLÜ SINAVDA BAŞARILI SAYILMA ŞARTLARI VE DİĞER BİLGİLERYazılı sınav; klasik usulde olmak şartı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinin 24’üncü maddesinde sayılan ve aşağıda belirtilen konu başlıklarından hazırlanır.
Maliye Teorisi (Kamu Gelir ve Giderleri, Kamu Borçları ve Bütçesi) Maliye Politikası Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi
a) Kompozisyon (Yazılı sınavın Kurumca yapılması halinde uygulanır ve genel, güncel ve sosyo-ekonomik konularda yapılır.)
b) Kamu Maliyesi
c) Ekonomi Ekonomi Teorisi (Mikro, Makro İktisat ve İktisadi Analizi) Ekonomi Politikası Para Teorisi ve Politikası Uluslararası Ekonomi Türkiye Ekonomisi ve Güncel Ekonomik Sorunlar
ç) Hukuk Anayasa Hukuku Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç) Borçlar Hukuku Ticaret Hukuku (Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku) 5) İdare Hukuku ve İdari Yargılama Usul Hukuku Sosyal Güvenlik ve İş Hukukud) Muhasebe
Genel Muhasebe Mali Tablolar Analizi
e) Yabancı Dil İngilizce Fransızca Almanca, dillerinden birisi. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava çağırılmazlar. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerinin
yoklanması yanında; zekâ, kavrama, muhakeme ve konuşma yeteneği, tutum ve davranış gibi kişisel nitelikleri de göz önünde bulundurulur. Yazılı ve Sözlü Sınavlarda başarılı sayılmak için Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinin 29, 32 ve 33’üncü maddelerinde başarılı sayılmak için öngörülmüş puanları almış olmak gerekir. Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına itirazlar, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 5 iş günü içinde bir dilekçe ile sınav kuruluna yapılabilir. Bu itirazlar, sınav kurulu tarafından en geç 3 iş günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir. Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı sonuçları; sınavı asil veya yedek olarak kazananları, başarı sırasını gösterir liste Kurum Başkanlık, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile grup başkanlıkları binalarına asılmak ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yayınlanmak suretiyle açıklanacaktır. Adaylar sınav günü sınava giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) olması gerekmektedir. Sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayanlar sınav salonlarına alınmayacaktır. Adayların çanta ve benzeri eşyalar, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, hesap makinesi ve benzeri cihazlar ile saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saatlerle sınava girmeleri yasaktır. Bu eşya, araç ve cihazları yanında bulunduranların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacaktır. Adaylar sınavda yazacakları yazılar için yanlarında, siyah kurşun kalem, kalemtıraş ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır. Sınav sırasında kopya çeken, kopya veren veya bunlara teşebbüs edenler ile sınav kâğıtlarına belirtici işaret koyanların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacak ve bu kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Giriş sınavını kazanan adaylardan bulunmuş oldukları beyanların doğruluğu atama işlemlerinden önce Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca tespit edilir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların sınavı geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hak talebinde bulunamazlar. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.
İlanen duyurulur.
11023/1-1 -
Merhaba, iktisat ve maliye olmak üzere elimde çıkmış soru kitapları bulunmaktadır. İhtiyacı olan bir arkadaş ücretsiz olarak vermek isterim. İsterseniz buradan isterseniz direkt mesaj olarak bana yazabilirsiniz.
-
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından:
SINAVLA İLETİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR
I- GENEL BİLGİLER
(1) İletişim Uzman Yardımcısı unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı otuz (30) adettir. Giriş sınavını kazananların atamaları GİH sınıfından 8 ve 9’uncu derece kadrolara yapılacaktır.
(2) Sınavın tüm aşamaları Ankara’da yapılacaktır.
(3) Giriş sınavına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş düzenlemeler, 27/11/2018 tarihli ve 30608 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “İletişim Uzmanlığı Yönetmeliği’nde yer almaktadır. Yönetmeliğe Başkanlık resmi internet sitesi (www.iletisim.gov.tr) üzerinden erişilmesi mümkündür.
II- SINAVA KATILMA ŞARTLARI
(1) Sınava başvurabilmek için;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,
Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, İletişim fakültelerinden, Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden, İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden,
b) 01/01/2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren;
veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.(2) Müracaat şartlarını taşıyan tüm adaylar “ön eleme yazılı yarışma” sınavına davet edilecektir.
(3) İlgili bölümlerden yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümlerden de alım yapılabilecektir.
(4) Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Başkanlık resmi internet sitesinden (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.
(5) Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda sınav programına, sınavın yapılacağı adreslere ve diğer hususlara ilişkin bilgilere yer verilecektir.
(6) Sınava başvuru için KPSS şartı aranmamaktadır.
III- BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ, BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1) Sınav başvurusu 24 Ocak- 4 Şubat 2022 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.
(2) Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 250 (ikiyüzelli) TL’dir.
(3) Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan veya sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.
(4) Başvuru esnasında, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde ön cepheden, yüzü açık olarak son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafının sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Sınav günü̈ kimlik doğrulamasında önem arz eden fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü görevlilerin, fotoğraftan adayın kimliğini belirlemede güçlük çekebileceği ve bu nedenle adayın sınava alınmayacağı/ sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
(5) Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-1) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.
(6) Başvuru bilgilerinin doğruluğu ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten aday sorumludur. Aday, başvuru süresi dolduktan sonra, sınav başvuru esnasında beyan ettiği bilgilerde (yabancı dil seçimi vb.) değişiklik yapamayacaktır.
IV- SINAV ŞEKLİ
(1) Sınav; ön eleme yazılı sınavı (çoktan seçmeli), alan bilgisi yazılı sınavı ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamada yapılacaktır.
(2) Ön eleme yazılı sınavı:
Çoktan seçmeli olup aşağıdaki konuları kapsayacaktır.• Genel Yetenek (30 soru)
• Genel Kültür (40 soru)
Tarih, coğrafya, hukuk temel kavramları, Uluslararası kuruluşlar, Türkiye ve dünya ile ilgili genel kültür ve güncel sosyo-ekonomik konular (15 soru)
Mevzuat (10 soru)
. Temel Hak ve Özgürlükler
. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Genel Hükümler)
. 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
İletişim Teorileri (10 soru)
Sosyolojiye Giriş, Türk Siyasal Hayatı (5 soru)
• Yabancı Dil (30 soru)Sınav puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır. Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen soru/sorular olması durumunda, bu soru/sorular doğru kabul edilerek değerlendirmeye katılacaktır.
Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde, Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 50 (elli) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. İlgili tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, sonuç açıklama tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde, Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 50 (elli) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. İlgili tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
(3) Alan bilgisi Yazılı Sınavı: Ön eleme sınavını geçen adaylar (70 ve üstünde puan alanlar) arasından duyuruda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının 20 katı kadar aday en yüksek puandan sıralanarak (son sıradaki aday ile eşit puana sahip olanlar dahil) “Alan Bilgisi Yazılı Sınavına” katılacaktır. Söz konusu sınav her alan için ayrı gruplarda yapılacaktır.
(4) Yazılı sınavda başarılı sayılmak için yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alınması şarttır. Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, en yüksek puandan başlanarak atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil) sözlü sınava girmeye hak kazanır. Alan bilgisi yazılı sınavının kapsamı ve sınav şekli ise ön eleme sınavından sonra resmi internet sitesinden(www.iletisim.gov.tr) duyurulacaktır.
(5) Sözlü Sınav: Sözlü sınav, ön eleme sınavı akabinde yapılacak yazılı sınavdan sonra yapılabileceği gibi, giriş sınavı duyurusunda belirtilmesi kaydıyla ön eleme sınavından sonra yazılı sınav yapılmadan da yapılabilir. Ön eleme sınavı/ Alan bilgisi yazılı sınavında başarılı olan adaylardan toplam kadro miktarının 4 (dört) katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır.
(6) İletişim Başkanlığı, ön eleme sınavından sonra alan bilgisi yazılı sınav yapmadan da ön eleme sınavında başarılı olan adayları doğrudan sözlü sınava çağırabilecektir.
(7) Alan bilgisi yazılı sınavından sonra yapılan sözlü sınavda adaylar;
a) Giriş sınavı duyurusunda belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilecektir.
(8) Giriş sınavı puanı, ön eleme sınavından sonra yazılı sınav ve akabinde sözlü sınav yapılması halinde yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınmak, ön eleme sınavından sonra sadece sözlü sınav yapılması durumunda sözlü sınav puanı esas alınmak suretiyle belirlenir. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı sayılabilmek için; adayın, yazılı ve sözlü sınavların her birinden en az 70 puan almış olması gerekmektedir. Sınavda alınan puanlar, en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve en yüksek puan almış adaydan başlanarak atama yapılacak kadro sayısı kadar aday giriş sınavını asıl olarak kazanmış sayılır. Bu nedenle ortalama 70 ve üzeri puan alan her aday sınavı kazanmış sayılmayacaktır.
(9) Asıl adayların yanı sıra, giriş sınavı puanı yetmiş (70) ve üzerinde olan adaylardan başarı sıralamasına göre, atama yapılacak kadro sayısının en fazla yarısı kadar yedek aday belirlenebilecektir.
(10) Yazılı ve sözlü sınav sonucunda herhangi bir bölümden yeterli aday alınamaması halinde, eksik kalan kadro Başkanlık tarafından uygun görülecek diğer bölümlerden atama yapılarak doldurulabilecektir.
(11) Yazılı ve sözlü sınav sonucunda yeteri kadar uygun aday olmaması halinde ilan edilenden daha az sayıda kadroya atama yapılabilecektir.
V- SINAV TARİHİ VE YERİ
(1) Ön eleme sınavı Ankara’da 06 Mart 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır. Sınav süresi 120 dakika olacaktır.
(2) Ön eleme sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.
(3) Sınava katılabileceği tespit edilmiş ve isimleri ilan edilmiş adaylardan sınava katılma şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenler giriş sınavına alınmayacaklardır. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları da geçersiz sayılacaktır.
(4) Yazılı sınav puanlarına göre yapılacak sıralama sonucunda alan bilgisi yazılı sınavına katılmaya hak kazananların isimleri ile sınavın tarihi ve yeri, İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
VI- KİMLİK BELGESİ VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ
(1) Adaylar, sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi bu amaçla kullanılabilir) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışındaki belgeler (T.C. Kimlik numarasız sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.
(2) Sınav başvurusu alınırken Üniversite tarafından adaylardan HES (Hayata Eve Sığar) kodunun girilmesi talep edilecek, sınav günü COVID-19 (pozitif) / (temaslı) olan adaylar kendileri için ayrılan salonlarda sınava alınacaktır. Bu nedenle COVID-19 (pozitif) / (temaslı) olduğu için sınava giremediğini belirten adaylar için tekrar sınav organizasyonu yapılmayacak, ücret iadesi yapılmayacaktır.
(3) Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir.
(4) Sınav Giriş Belgeleri, Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden 28 Şubat 2022 tarihinde adayların erişimine açılacaktır. Sınav Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısı alınabilir. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken belge üzerindeki tüm alanların görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
VII- KAZANANLARIN İLANI VE ATANMASI
Sınavı asil veya varsa yedek olarak kazananlar İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Sınavda başarılı olanların Başkanlıkça kendilerine bildirilen süre içinde İletişim Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.
Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.VIII- BİLGİ ALMA
Sınavla ilgili her türlü bilgiye, aşağıdaki telefon numaraları ile İletişim Başkanlığı internet/web sayfası aracılığıyla ulaşılabilir.
Telefon Numarası: (0 312) 590 27 58/ 27 59 /27 69
İnternet/Web Sayfası: http://www.iletisim.gov.tr
E-posta: [email protected]
Adres: İletişim Başkanlığı Hizmet Binası Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kızılırmak Mahallesi, Mevlâna Bulvarı No:144, 06520 Çankaya/ ANKARA
-
DUY için buradan devam edelim.
Meslek Tanıtımı
https://www.tercihiniyap.net/kpss/defterdarlik-uzman-yardimciligi-sinavi-maasi-ve-meslegi-h3134.html
Maaş Bilgisi;
https://www.tercihiniyap.net/maas/defterdarlik-uzman-yardimciligi-maasi-2020-ne-kadar-h9762.html
-
Mayıs ayındaki becayişçiler bir de burda toplansın, tekirdağ verilir marmara,ege,akdeniz herhangi bir yer alınır 🙂
-
Cevap: Konya verilir Afyon alınır
-
-
Arkadaşlar Yeterlik sınavı ne zaman olcak bu sene içerisindemi yoksa seneye mi kalır bilgisi olan var mı?
Hangi A Grubu Mesleği yapmak istiyorsunuz?
-
Evet arkadaşlar hangi A Grubu Meslek sizin hayalinizi süslüyor ve sebepleri nelerdir?
-
Benim için bilenler bilir ki; Sayıştay Denetçi Yardımcılığı çok önemli ve kıymetli. Gerek özlük hakları, gerek sosyal imkanları gerekse prestiji beni çekiyor.
-
imkanım olsaydı kaymakam olmak isterdim hocam.
-
Güzel bir başlık olmuş benim de;
Sayıştay Denetçiliği
İdari Yargı Hakimliği
Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü en tepede yer alıyor sebeplerini çok kez anlatmışımdır. Yazılarımda da bu kısmen yansıyordur.İkincil olarak Mülki İdare tabi ki yer alır ama ikincil benim için. Merkezden çok uzak olmak işime gelmiyor açıkçası.
-
@paretowilfredo Eyvallah usta listenin ilk ikisine katılıyorum da gerisi yerine merkezdeki uzmanlıklardan bazıları olabilir. mesela Kamu Denetçiliği Kurumu Uzmanlığı DPB Uzmanlığı olabilir alternatif
-
@Phoenix Kaymakamlık bi ideal meselesi hakikaten güzel bir idealdir
-
Aynen öyle Kaymakamlık ciddi bir ideal meslekteki kardeşlerimiz isteyerek ve hedef edinerek hazırlandılar. Sıkıntılarını göze alarak bilerek girmek gerek mesleğe
-
Kamu Denetçliği Kurumu Uzmanlığı merkezdeki en güzel mesleklerden birisi, birçok kez söyledim saydığım üst düzey mesleklere en iyi alternatiflerden biri olarak duruyor. Bir de sınav açsa
Teftişçi yok mu hiç ya?
-
Aga teftiş hem iş yükü açısından hemde yetkisiydi yeterlik sınavıydı dert valla. başka hiçbirşeye de fırsat olmayacak. VDK yüksek lisansa bile taş koyuyor ilk 3 sene için o yüzden çok cazip değil
-
Ben realist bir yaklaşımla ve şimdiki mantığımla İç işleri Uzman Yardımcılığı, Maliye Uzman Yardımcılığı, KDGM Uzman Yardımcılığı diyorum. Müfettişlik ve Sayıştay Denetçiligi turneleri dolayısıyla ilgimi çekmiyor. Kamu Yönetimi okumamdaki en önemli faktör olan Kaymakamlık vs. gibi mesleklerinde bana uygun olmadığını zaman içerisinde anlamış bulundum. Nedenine gelince bir birey olarak Kamu Yararına iş yapmak istiyorsan Kamuda çalışmak doğru yol değil. Bu nedenle yapılacak işler adına Ankarada kalmalı ve standartları olan, mesai saatleri dışında beni rahat bırakacak bir iş olması dolayısıyla Merkez Uzmanliklar en uygun olanı.
-
Guy olsam yeterli
-
@Antimülakat Kısmen katılıyorum kardeşim ama katıldığım kısımlarına dair açıklamalarımı özel bir sohbete saklıyorum
Merkez uzmanlıklarda da seçici olmak lazım tabi ki; Devlet Gelir Uzmanlığı'nın Taşra gelir uzmanlığından çok farklı olmadığı ve gereken öneme sahip olmadığı gibi bir örnek var mesela. Sizin kurumda da Ticaret Uzmanlığını biliyorsun sen de. O noktada biraz daha seçici davranmak lazım. Üst kurullar da tabi ki gayet güzel
-
@ezgipire Guy da olamazsan ya? çıtayı yukarı koyarsan tırmanman daha da kolaylaşabilir bence
-
Aynen gözü yükseğe dikmek lazım biraz. Varsın bir altı olsun iki altı olsun. En alta koyup da boşa düşmek daha zor olabilir
-
@paretowilfredo üst kurallar fazla kasvetli geliyor bana, 10 alım 15 alım gözler üzerinde gerek yok. Şöyle 100-150 kişilik bir Muy promosyonu veya 50 kişilik İç işleri uzmanlığı daha sıcak geliyor.
-
@Antimülakat 150 muy ihtimali bu kez var bence
haber saldık inşallah güzel haberler gelir kardeşim.
Üst Kurullar konusunda kısmen katılıyor kısmen katılmıyorum yinegerçi subjektif bir gerekçe sunmuşsun o yüzden birşey denemez de
ya şu var uzmanlık gerektirmesi ve gerçekten işin ehli olabilmek konusunda üst kurullar çok faydalı bence. BDDK da bankacılık alanında veya KİK'te ihale mevzuatı konusunda gerçekten yetkin hale gelme şansına sahip olunuyor. O yönden düşününce de bakanlık uzmanlarının bir tık üstünde gibi
-
Bahsedilen kurumlar a grubunda en fazla istenilen ancak alimlarin az oldugu kurumlar.Bu kurumlara genelde Turkiyenin en guzel universitelerinde okuyan arkadaslar talip e tabi aldiklari egitim de bu yonde.Ben oyle cok meshur bir universiteden mezun olmadigim icin hayallerime bu meslekleri katamadim.Tabi bayan tercihi konusunda da cok comert davrandiklarini dusunmuyorum.o yuzden benim icin ulasabilecegim guzel meslekler herhalde mali hizmetler uzman yardimciligi ve sgk denetmenligi olurdu yani keske olsam bana yeter
-
MUY geçen sefer herkesi yanılttı hocam size özgü bişey değilki. 25 nedir sanki üst kurula uzman alıyorlar. inşallah bu kez en kötü 75'lik alım olacaktır epey kişi gitti zaten sizin tabloda 61 miydi rakam öyle birşeydi
-
@Marycr Yine de bu kadar umutsuz olmayın en azından merkez uzmanlıkları da koyun önünüze. Çıtayı yukarı koymak bir nebze iyidir. Diğer konuya gelince de evet Sayıştay son alımda 5 bayan aldı, kaymakamlık da 10'u geçmez sanıyorum. O noktada bir ayrımcılık söz konusu. Ama yine de sınavları hedef edinmek sizi yükseltecek daha aşağıdaki sınavlardaki başarı şansınızı artıracaktır. İnşallah gönlünüzce olsun
-
@mk-ank Buyur kardeşim incelemek isteyen diğer arkadaşlar için de el emeği göz nuru
http://tercihiniyap.net/672-sayili-khk-ile-ihrac-edilenleri-sizin-icin-analiz-ettik/