Navigasyon

Kamu Rehber
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • Bedelli Müracaatı ve Memuriyet

G

Arkadaşlar bedelli müracaatı yaptığımız zaman örneğin askere gitmeye daha 7-8 ay var diyelim. Askerlik durum belgesinde ne yazacak ve bu süre zarfında memuriyetlere başvurabilip atanabilir miyiz?

DİĞER
    • Hesap Silme

extraordinary

Admin merhaba,
      Hesabımın iletileriyle birlikte silinmesini istiyorum.
      Anlayışınız için teşekkürler. Iyi çalışmalar.

DİĞER
    • MİT KARİYER TOPLANTISI

E

Arkadaşlar bugün mit kariyer toplantısına davetlisiniz diye bir mesaj aldım daha önce MİT’e özgeçmiş bırakmıştım.
      Toplantı sonucu isteyenlere adaylık süreci başlatılacak falan yazıyordu var mı bileğisi olan ?

DİĞER
    • Hesap silme talebi

K

Adminlerden hesabımın silinmesini talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

DİĞER
    • Süreç

M

Merhaba, temmuz ayı içinde toplantıya katılan ve evrak teslim eden arkadaşlar var mı? Varsa süreç ne aşamada bilginiz var mıdır? Bilgisi olan varsa iletebilirse sevinirim

DİĞER
    • Hesap Silme

titoizm

Merhaba Admin,

Hesabımı, tüm iletiler dahil silebilir misiniz?

Anlayışınız için teşekkürler, iyi çalışmalar.

DİĞER
    • TÜRK KIZILAYI 2021 YÖNLENDİRME VE DIŞ ERİŞİM ASİSTANI

T

İlan kariyer net üzerinde idi. 01-27 Şubat arasında. İşin tuhaf yanı, aynı ilan kızılayın kendi kariyer sitesinde mevcut değildi. Bana uyuyor diye başvurdum ama özgeçmişimin 1 kere inceleme dışında bir gelişme olmadı. Benzer veya fazlası deneyim sahibi arkadaşlar varsa ve paylaşırsa memnun olurum.

DİĞER
    • Tebligat gönderimi ne kadar sürüyor?

T

Merhaba arkadaşlar. Memuriyete girişte kurumun bulunduğu il dışındakilere tebligat gönderilmesi ne kadar sürüyor acaba?

Atama imzası atılmış sanırım eğer önemli ise.

Şimdiden teşekkürler.

DİĞER
    • Uzm. Yrd. Sağlık Kurulu Raporu Karar Kısmı Etkiler mi?

T

Merhaba arkadaşlar, bir kuruma uzman yardımcısı olarak atandım ve sağlık kurulu raporu istediler.

Benim aldığım sağlık raporunun karar kısmında "memuriyet görevine engel olabilecek akıl veya fiziksel sağlık sorunu yoktur, yurdun her yerinde görev yapabilir" gibi bir ibare geçiyordu.

Fakat dün diğer kazananların açtığı bir chatte diğerlerinin teslim ettikleri sağlık raporunda "uzman yardımcısı olabilir" gibi bir ibare geçtiğini gördüm.

Sizce benim sağlık raporumda Uzman Yardımcısı yerine Memuriyet yazıyor olması bir engel teşkil eder mi? Pazartesi belge teslim etmeye gideceğim de Ankara'ya.

Kurum ne duyurusunda ne de mevzuatında karar kısmında ne yazılması gerektiği ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmış, sadece "tam teşekkürlü bir devlet hastanesinden alınacak sağlık raporu" deyip bırakmış.

Endişelenmemin sebebi ise; öğretmenlerin sağlık raporunda "öğretmen olabilir" ibaresinin geçmesi zorunluymuş. acaba bizimki de öyle midir diye merak ediyorum. Tecrübesi veya fikri olan var mı bu konu ile ilgili?

DİĞER
    • Askerlik tecil ve yüksek lisans

L

Arkadaşlar benim hali hazırda 3. yarıyıl döneminde olan bir tezli yüksek lisansım mevcut, bir derse girmedim, tek bir dersten geçirmişler oda danışman hocanın dersi. Gelecek dönem yönetmeliğe göre teze geçilmesi gerekiyor dersleri vermeden de geçilmiyor herhalde, kaydım silinirse ve ben bir tezsiz yüksek lisansa başvursam askerliğim tekrar tecil olur mu? Malûm sınavlar hep ertelendi sıkıntılı bir durumdayım. Bilenleriniz varsa bir yol gösterebilir mi acaba?

DİĞER
    • GÜNEYDOĞU ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU

Y

https://www.gaib.org.tr/tr/haberler/guneydogu-anadolu-ihracatci-birlikleri-genel-sekreterligi-personel-alimi-duyurusu-177.html

Hayırlı olsun.

DİĞER
    • "Kamuilan.ailecevalisma " sitesine ne oldu.Başka giremeyen var mı?

B

Kamuilan.ailecevalisma " sitesine ne oldu.Siteye girmeye çalışırken site hata veriyor.Başka giremeyen var mı?

DİĞER
    • 2020 Göç Uzman Yrd Alimi

V

Arkadaslar duyum bilgi vs paylasalim

DİĞER
    • HESAP SİLME

A

Hesap silme butonu sitenin hangi bölümünde ?
      Bu konuyu bir kaç söyledim @paretowilfredo @Antimülakat Bir kaç arkadaş daha sormuş forumda.

DİĞER
    • Şahıs şirketi olması mülakatta sorun olur mu?

G

Arkadaşlar merhaba, şahıs şirketine sahibim ve şuanda kurumun mülakatına girmeye hak kazandım. Fakat mülakata giderken şirket sahibi olmam sorun yaratır mı? Mülakata gitmeden önce kapatmam gerekir mi bunu bilmiyorum. Atama halinde zaten kapatmam gerektiğini biliyorum ama mülakat aşamasında bu durum herhangi bir olumsuzluk yaratır mı bunu danışmak istedim. Bilen arkadaşlar yazabilirse çok sevinirim.

DİĞER
    • Güvenlik soruşturması

I

Re: ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI babamın cinayetten olan sabıkası benim güvenlik soruşturmamı olumsuz etkiler mi 😞 bilgisi olan var mı düşün düşün delirecem

DİĞER
    • Türk Şeker

A

Arkadaşlar bugün işe başlayanlar bilgi verebilir mi .Çalışma şartları vs hakkında

DİĞER
    • Admin hocam Hesap Kapatmak İstiyorum

K

Adminler bu hesabı kapatabilir misiniz

DİĞER
    • Gençler ne istiyor ?

8

Arkadaşlar burada bilinçli bi seçmen olarak hepimizin illaki oy verdiğimiz veya vereceğimiz partilerden beklentileri vardır .Size göre bi parti hangi manifestolarla çıksa oy veririm dersiniz ?İstediklerimizi buraya yazalım .

DİĞER
    • ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI

B

DEVLET MEMURLARI İÇİN GETİRİLEN ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI SADECE KİŞİ BAZINDA MI YAPILMAKTA, YOKSA AİLE BİREYLERİNE DE BAKILIYOR MU? UZUN SÜRMESİNİN BAŞKA BİR SESEBİ OLABİLİR Mİ?

DİĞER

Kıdem tazminatı tavanı yükseldi

DİĞER
    2
    2
    1012
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • P
      Phoenix Son düzenleyen: Phoenix

1- Kimler kıdem tazminatına hak kazanabilir?

Kıdem tazminatı hakkı işçilere tanınmış bir haktır. Bu kapsamda 4/A'ya tabi olanlar, bir diğer adı ile SSK’lılar bulunmaktadır. Borçlar Kanunu’na tabi olan ve çalışan işçiler dışında tüm işçilerin kıdem tazminatı alabilir. Bağ-Kur’luların ve memurların kıdem tazminatı alamazlar, bu hakka sahip değillerdir.. Basın İş ve Deniz İş Kanunu’na tabi çalışan gazetecilerin ve gemi adamlarının da kıdem tazminatı alma hakkı bulunmaktadır.

2- Tazminat için kaç yıl çalışmak gerekir?

Bir işçinin iş sözleşmesinin kanunda belirtilen nedenlerle sona ermesi, kıdem tazminatı alabilmesi için yeterli değildir. Aynı işverene bağlı olarak en az 1 yıl çalışmış olmak şarttır. Yani, bir işçi iş sözleşmesi feshedilmiş veya istifa etmiş olsa bile, en az 1 yıldır aynı işverene bağlı olarak çalışmamış ise kıdem tazminatı alamaz.

3- Bir yıllık süre nasıl hesaplanır?

İşçinin kıdem tazminatı alabilmesi için gerekli 1 yıllık sürenin hesabında aynı işverene bağlı farklı işyerlerinde çalıştığı süreler birlikte değerlendirilir. Örneğin (A) işverenine bağlı (B) işyerinde 6 ay ve(C) işyerinde 8 ay çalışmış bir işçi kıdem tazminatına hak kazanır. Bu noktada önemli olan, (B) ve (C) işyerlerinin aynı işverene ait olmasıdır. Diğer yandan, işçi farklı işverenlere bağlı işyerlerinde 1 yıldan az süreyle çalışmış ise kıdem tazminatına hak kazanamaz.

4- Deneme süresi dahil edilir mi?

Bir yıllık sürenin hesabında deneme süresi de dikkate alınır. Sigortasız çalışılan bir dönem varsa, bu dönem bile kıdem tazminatı hesabında dikkate alınmalıdır. İşçilerin işyerinde ilk kez çalışmaya başladıkları dönemden itibaren 1 yıllık süre işlemeye başlar. Bu sürenin deneme süresi olması veya bu dönemde sigortasının ödenmemesi sonucu değiştirmez.

5- İstifa eden işçiler tazminat alabilir mi?

İşçiler genel olarak istifa ettiklerinde kıdem tazminatı alamazlar. Ancak istisnaları vardır. Kadın işçiler evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde istifa ederlerse tazminat alır. Yine 8 Eylül 1999 ve öncesinde ilk kez sigortalı olan kişiler 15 yıl sigortalılık süresi ve 3 bin 600 gün prim ödeme gün sayısını doldurmuşsa, SGK’dan aldıkları yazıyı işverene verdikten sonra istifa ederek kıdem tazminatlarını alabilir. Erkek işçiler askere giderken istifa ederek kıdem tazminatına hak kazanabilir. Ancak en az 1 yıl çalışmış olma şartına dikkat.

6- Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?

Kıdem tazminatı, her 1 yıl için 30 günlük brüt ücret kadardır. Dolayısıyla, 1 yıllık kıdemi olan işçi 1 aylık brüt ücreti tutarında kıdem tazminatına hak kazanır. 1 yılın altındaki süreler için orantılı olarak hesaplama yapılır. Brüt ücret hesaplanırken kasa tazminatı, yemek yardımı, çocuk zammı gibi ödemeler de brüt ücrete dahil edilir ve bu ücret üzerinden tazminat hesaplanır. İşçiler kıdem tazminatlarını o işverenin işyerinde geçirdikleri süre üzerinden alırlar. Örneğin, 5 yıl bir işyerinde çalıştıktan sonra istifa edip işyerinden ayrılan ve kıdem tazminatı alamayan bir işçi, yeni bir işe girip 3 yıl çalıştıktan sonra askere gideceği için istifa ederse, yalnızca 3 yıllık süre üzerinden kıdem tazminatı alabilir.

7- Tazminatta tavan uygulaması nedir?

Kıdem tazminatı, kıdem tazminatı tavanını aşamaz. Kıdem tazminatı tavanı en yüksek dereceli devlet memuru olan Başbakanlık müsteşarının 1 yıllık emekli ikramiyesine göre belirlenir. Bu rakam, 2017 yılı için 4 bin 426 TL’dir. Dolayısıyla bir işçinin kıdem tazminatına esas brüt ücreti 5 bin TL olsa bile 2017 yılı için alabileceği en yüksek kıdem tazminatı miktarı 1 yıl için 4 bin 426 TL’dir. Çalışanlar evlilik, askerlik veya 15 yıl 3.600 gün ile işten ayrılacaklarsa bu haklarını ocak ve temmuz ayında kullanmaları kendi lehlerine olur. Bu sayede, belirlenecek yeni tavandan kıdem tazminatı alacakları için ellerine geçecek rakam artar.Tavanının artması brüt ücreti, tavanın üzerinde olanlara yarar. Tavan artınca bu durumdaki çalışanların eline geçecek kıdem tazminatı miktarı da artmış olur.

8- Tazminat taksitle ödenebilir mi?

Kıdem tazminatının peşin ödenmesi esastır. İşçinin rızası olmadan kıdem tazminatının taksitle ödenmesi söz konusu olamaz. İşveren ancak işçinin açık ve yazılı onayını alırsa kıdem tazminatını taksitle ödeyebilir. İşverenin kıdem tazminatını taksitle ödeme talebinin olması halinde işçinin kendisini koruması için yapması gereken, taksitle ödemenin süresine göre faiz talep etmektir. Bu sayede, taksitle ödeme dolayısıyla işçinin kaybı olmayacaktır. İşveren işçiyi taksitle ödemeye zorlar ve işçi bunu kabul etmezse dava açıp tazminatın tek seferde ödenmesini isteyebilir.

9- Zaman aşımı söz konusu mu?

Kıdem tazminatında zaman aşımı 10 yıldır. İşçi 10 yıl içerisinde dava açarak kıdem tazminatını işverenden isteyebilir. Zamanaşımı kıdem tazminatı hakkının doğduğu tarihten itibaren başlar. Bu durumda, iş sözleşmesinin sonlandığı tarihten itibaren işçinin 10 yıllık sürede kıdem tazminatını talep etmesi gerekir.

10- Tazminattan kesinti olur mu?

Kıdem tazminatı gelir vergisine tabi değil. Tazminattan yalnızca damga vergisi kesilir. Başka kesinti yapılamaz.

Kıdem tazminatından damga vergisi dışında herhangi bir vergi kesintisi yapılması mümkün değildir. Buna karşın, işçinin borçları için kıdem tazminatının tamamı dahi haczedilebilir.

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
      • Antimülakat
        Antimülakat @Phoenix Son düzenleyen:

@Phoenix hocam 10 sorudan kıdem tazminatı ancak bu kadar güzel anlatılır. Emeğinize sağlık önemli bir başlık için on numara yazı olmuş

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • 1 / 1
        • İlk ileti
          Son ileti
        Kamu Rehber