Navigasyon

Kamu Rehber
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

mülki

Arkadaşlar merhaba;
      Önümüzdeki dönemde yapılması muhtemel sınavın başlığını şimdiden açmak istedim. Sınav için kendi çalıştığım mevzuat listesini mesaja ekliyorum, süreçle ilgili sorularınız olursa başlıkta ya da özel mesajla sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

1 Anayasa
      2 Siyasi Partiler Kanunu
      3 Milletvekili Seçim Kanunu
      4 Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu
      5 Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması HKK kanun
      6 AYM Kuruluş ve yargılama Usulleri HKK kanun
      7 TBMM İçtüzüğü
      8 Dilekçe Hakkı Kanunu
      9 İl İdaresi Kanunu
      10 İl Özel İdaresi Kanunu
      11 Belediye Kanunu
      12 Büyükşehir Belediye Kanunu
      13 Köy Kanunu
      14 Mahalli İdare Birlikleri kanunu
      15 Mahalli İdareler Mahalle Muhtarlıkları ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun
      16 Avrupa Yerel Özerklik Şartı
      17 Devlet Memurları Kanunu
      18 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
      19 Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu
      20 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
      21 Kamulaştırma Kanunu
      22 Kamu İhale Kanunu
      23 Devlet İhale kanunu
      24 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
      25 İmar Kanunu
      26 233 Sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında KHK
      27 3628 Sayılı Mal bildiriminde Bulunulması K.
      28 5176 Sayılı Kamu Görevliler Etik Kurulu Kurulması K.
      29 6085 Sayıştay Kanunu
      30 2575 Sayılı Danıştay Kanunu
      31 6701 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu
      32 3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu
      33 6284 Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu
      34 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
      35 İl ve İlçe İnsan Haklarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik
      36 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu
      37 Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun
      38 Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun
      39 Terörle Mücadele Kanunu
      40 Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat Yönetmeliği
      41 İl özel idareleri ve Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun
      42 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 34, 38, 47, 49, 62, 63, 68, 74, 77 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri

KPSS A
    • 2023 KPSS ALAN

D

Merhaba,
      2014-2017 yılları arasında denedim, birkaç sınava mülakata girdim ve özel sektörde işe başlayarak kpss alanı bıraktım. Şu anda özel sektörde çalışıyorum fakat 1 kez daha kpss denemek için hem iş hem sınava hazırlık düşünüyorum. Altyapım var unutmadıysam:) 2023 kpss'ye hazırlanacaklar ve 2022 kpssye girecek kişilerden kaynak önerisi rica edeceğim. Hem de plan program önerileriniz varsa çok memnun olurum. Öncelikle sayısal içerikli iktisat ve muhasebeyi bitirmeyi düşünüyorum. Bu alanda konu anlatımlı kitap önerebilir misiniz lütfen?

KPSS A
    • 2022 TCMB UZMAN YARDIMCISI İLANI

T

Merkez Bankası Uzman Yardımcısı ilanı hayırlı olsun.

Link: https://insankaynaklari.tcmb.gov.tr/

KPSS A
    • Yedeklerden çağrılan var mı? Kaçıncı yedek olduğumuz bilgisi verilmedi. Sadece 15 yedek belirleneceğini biliyoruz.

T

Cevap: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022

KPSS A
    • 2022 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

X

Merhaba arkadaşlar. Hayırlı olsun.

https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2021/12/Defterdarlik_sinav_duyurusu.pdf

KPSS A
    • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

P

UZMAN YARDIMCISI GİRİŞ SINAV DUYURUSU
      Başkanlık 5978 sayılı Kurum Yasasının 23’üncü maddesi uyarınca yazılı ve sözlü sınavla 12 adet Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı alacaktır.
      I. SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI
      Sınava katılacaklarda;
      a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
      b) ÖSYM tarafından 2015 veya 2016 yıllarında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (KPSS) aşağıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden belirtilen taban puanı almış olmak kaydıyla müracaat edenlerden en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek (Son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),
      c) Giriş sınavı yapıldığı tarih itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1982 ve sonraki tarihte doğanlar)
      d) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Fakültelerin ilandaki tabloda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
      e) İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça, Danca, Flamanca, Hollandaca, İsveççe, dillerinden 2015, 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavın (YDS ve e-YDS)’dan en az (B) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak(eşdeğerliliği ÖSYM tarafından saptanmış yabancı dil sınavlarından 2015, 2016 veya 2017 yıllarında alınan puanların bahse konu yabancı dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibariyle ÖSYM tarafından belirlenen YDS karşılıkları değerlendirmeye alınacaktır.) şartları aranır.
      II. ÖĞRENİM DALLARI VE KONTENJANLAR
      Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcısı alınacak öğrenim dalları, kadro adedi, yazılı sınava çağrılacak aday sayısı, KPSS puan türü ve taban puanları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Başvurabilecek Bölümler : Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İnsan ve Toplum Bilimleri, İktisat, İşletme,
      Sosyoloji, İletişim, İletişim Bilimleri, İstatistik, Hukuk, İlahiyat ve Ekonomi bölümlerinden mezun olmak.

Başvurabilecek Puan Türleri : KPSSP3, KPSSP4, KPSSP11, KPSSP12, KPSSP21, KPSSP25, KPSSP30, KPSSP33, KPSSP36, KPSSP37, KPSSP48, KPSSP64, KPSSP66, KPSSP79, KPSSP82 KPSSP91, KPSSP95, KPSSP110, KPSSP112, KPSSP115, KPSSP116 ve KPSSP117

12 kişilik alım için 240 kişi sınava çağrılacak. İlgili puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

III. BAŞVURU TARİHLERİ, ŞEKLİ VE İSTENİLEN BELGELER

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcılığı giriş sınavı için başvurular 03 Ocak 2017 tarihinde başlayıp 20 Ocak 2017 tarihi mesai saati bitimine (saat 18.00) kadar yapılabilecektir. Adaylar, başvuru tarihi bitimine kadar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Oğuzlar Mahallesi Mevlana Bulvarı No:145 06520 Balgat/ANKARA adresine başvurularını, şahsen, elden veya posta yolu ile yapacaklardır. Postadaki gecikmeler ve ilânda belirtilen son başvuru tarihi mesai bitimine kadar yapılmayan veya eksik belgeler ile yapılmış olduğu veyahut gerçeğe aykırı beyanlar olduğu anlaşılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru için istenen belgeler:
      a) Başkanlıktan veya www.ytb.gov.tr adresinden temin edilerek açık ve eksiksiz olarak doldurulmuş iş talep formu,
      b) Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı veya Başkanlık tarafından onaylı örneği (Yabancı üniversite mezunları için ayrıca denklik belgesi),
      c) KPSS sınav sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınmış bilgisayar çıktısı,
      d) YDS, e- YDS sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından saptanmış yabancı dil sınav sonuç belgesinin aslı,
      e) T.C. kimlik numarası beyanı,
      f) El yazısıyla doldurulmuş özgeçmiş,
      g) 3 adet vesikalık fotoğraf ( son 6 ay içinde çekilmiş),
      h) Kamu görevlisi olmaya engel bir durumunun olmadığına dair yazılı beyanı. Başvuru formu ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yukarıda belirtilen şartlara haiz olup, sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi www.ytb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
      IV. SINAVIN ŞEKLİ VE SINAV KONULARI
      Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı olup yazılı sınav klasik ve test usulünde yapılacaktır.
      Yazılı sınava, KPSS sonuçlarına göre başvuran adaylardan, en yüksek puana sahip olandan başlanarak, atama yapılacak kadro sayısının 20 (yirmi) katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil) belirlenerek toplam 240 (iki yüz kırk) kişi çağrılacaktır. Belirtilen miktarda adayın olmaması halinde başvurular nispetinde aday sınava çağrılacaktır.
      Yazılı sınavda;
      a) Genel Kültür/Genel Yetenek,
      b) Uluslararası İlişkiler,
      c) Uluslararası Hukuk,
      d) Siyasi Tarih,
      e) Uluslararası Kuruluşlar,
      f) Sosyoloji,
      g) İletişim
      Konu/alanlarında adayların bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik soruların yanında Başkanlığın görev alanlarıyla ilgili (Başkanlığın görev alanına giren konular 24.03.2010 tarih ve 5978 sayılı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilmiştir.) sorular sorulacaktır. Yazılı sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
      V. SINAVIN YERİ ve TARİHİ
      Yazılı sınav 04 Şubat 2017 Cumartesi günü Ankara’da yapılacaktır. Yazılı sınavın yapılacağı yer adaylara www.ytb.gov.tr adresinden bilahare duyulacaktır. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.
      VI. SÖZLÜ SINAV
      Yazılı sınav sonucunda 70 (yetmiş) puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlayarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dahil) 48 kişi sözlü sınava çağrılır. Belirtilen miktarda aday olmaz ise başvurular nispetinde aday çağrılır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile ilan tarihinden itibaren 15 (on beş) gün içinde yapılacak olan sözlü sınavın yeri ve tarihi Başkanlığın kurumsal internet sitesi www.ytb.gov.tr adresinde ilan edilir.
      Sözlü sınavda adayların:
      a) Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
      b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
      c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
      ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
      d) Genel yetenek ve genel kültürü,
      e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
      yönlerinin değerlendirilerek ayrı ayrı puan verilmesi şeklinde gerçekleştirilir.
      Adaylar, Komisyon tarafından (a) bendi için 50 (elli) puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için (10) onar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.
      VII. GİRİŞ SINAV SONUCU
      Başarı sıralaması, yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Sınav sonuçları açıklanırken; kazanan adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda, yazılı puanı en yüksek olan aday; her iki puanın da eşit olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.
      Adaylar sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren yedi gün içinde yazılı olarak Komisyona itiraz edilebilir. İtirazlar Komisyon tarafından en fazla yedi gün içinde incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonucu adaya bildirilir.
      VIII. ATAMA İŞLEMLERİ
      Sınavı kazananların uzman yardımcılığı kadrolarına atanmalarına ilişkin işlemler, 5978 sayılı Kanun ve 657 sayılı Kanun hükümlerine göre yapılır.
      Sınavı kazananların Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcılığı’na atanmaları için atama işlemlerinin yapılmasına ilişkin olarak tebligatta belirtilen süre içinde, istenilen belgelerle birlikte İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerekir. Atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı hâlde müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmaz. Sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz.
      KPSS A
    • Vakıfbank müfettişlikte mi daha çok torpil dönüyordur tcmb uzmanlıkta mı??

D

Ya da hiçbirinde mi?

KPSS A
    • DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCILIĞI

K

Merhabalar. 2023 KPSS A grubuna ilk defa hazırlanacağım. Defterdarlık uzman yardımcılığı için çok fazla bilgi kalabalığı var. Hangi puan türü ve hangi derslere çalışmam gerektiğini yazabilir misiniz? Teşekkürler.

KPSS A
    • BTK Uzman Yardımcılığı Mülakatları 2022

K

Herkese merhaba öncelikle yazılı sınavda başarılı olup mülakata kalan arkadaşları tebrik ederim , bildiğiniz üzere yarın 20.07.2022 tarihinde mülakatlar başlıyor. Burada birbirimizle fikir alışverişinde bulunursak mülakata giren arkadaşlar girmeyenlerle deneyimlerini paylaşabilirse güzel olacağını düşündüğüm için bu grubu açtım

KPSS A
    • Gelir uzmanı eş durumu tayin

M

Merhaba arkadaşlar..Benim zorunlu göre sürem doldu gelir uzmanıyım Nişanlımın da iki senesi daha var Ben başka ile tayin vermeyi düşünüyorum Benim tayinim çıktıktan aonra nikah yapıcaz Gib e sordum olabilir de olmayabilir de dediler net bişey demediler Süreç nasıl işliyor Daha önce yaşayan veya çevresinde gören varsa bilgi verebilir mi?

KPSS A
    • Müfettiş Olduktan Sonra Taşrada Uzmanlığa Geçiş Yapılabilir Mi? (Guy-Duy-Mhuy gibi)? (Özel nedenlerden dolayı geçmek istiyorum. Lütfen yardımcı olun)

X

Arkadaşlar merhaba. Müfettiş yardımcısı olarak çalışıyorum. Öncesinde taşrada uzmandım. Meslekteki sıkıntılar ve yaşadığım şehrin aileme uzak olması nedeniyle müfettiş yardımcılığına geçtim. (Teftişe geçerken kafamda tek soru işareti İstanbul'da nasıl olacağı konusuydu) (Şuanda İstanbul'da görev yapıyorum. İş yoğunluğu, İstanbul'un pahalılığı ve ailevi nedenlerden dolayı buradan ayrılmak istiyorum. İstanbul'u tercih etme sebebim turnenin burada yok denecek kadar az olması. Evliyim bu nedenle turne istemiyorum. Diğer grup başkanlıklarına bu yüzden gitmiyorum) Müfettiş olduktan sonra 1-2 taşra uzmanlığı mülakatına girdim ancak komisyon azarladı beni (müfettişsin ne işin var uzmanlıkta dediler. özel durumumu anlattım oralı olmadılar) ve olumsuz sonuç aldım. Tabi referansımda yok bununda altını çizeyim. Malum 15-16 Haziran kpss geç başvuru tarihi. Başvurup başvurmama konusunda kararsızım. Çevrenizde bu şekilde olup taşraya geçen oldu mu? Uğraşmaya değer mi? Yoksa boşa mı kürek sallarım. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.
      Not: İşsiz arkadaşlarım beni yanlış anlamasın. Bulmuşta şımarıyor demesinler. Özel nedenlerden dolayı gitmek istiyorum. Bu zamana kadar çalışmayacağım hiçbir mesleğin ilanına başvurmadım. Onlarca mülakattan elendim. İşsiz arkadaşları en iyi ben anlarım. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

KPSS A
    • 12. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı

LioN

Uzun yıllardır olduğu üzere bu dönemde SGK başlığı açılsın istedim. Bilgi duyum vs paylaşımını buradan yapabiliriz. Şuan mevcut durumda herhangi bir netlik bulunmamakta lakin 100 kişilik bir alım duyumları konuşulmakta fakat ortada henüz bir gelişme yok. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde yüzleri güldüren sayıda ve eski alım usulü ile bir ilanı karşılarız. Hakkımızda hayırlısı olsun şimdiden.

KPSS A
    • Merkez bankası denetçilik ve sayıştay sınavına hangi kaynaklardan hazırlanabilirim?

D

Hukuk mezunuyum
      Sayıştay sınavına az kaldı pek umudum yok ama gireceği

KPSS A
    • Btk Bilişim Uzman Yardımcılığı 2022 Yazılı Sınav Sonuçları

K

Yazılı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir duyumu olan var mı acaba ? Sınava gireli 1 ayı geçti çünkü , daha önceleri 1 ay içinde açıklanıyordu

KPSS A
    • SGK Müfettiş Yardımcılığı İlanı 2021

0

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:
      MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI
      1- SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Müfettiş Yardımcısı, 25 kişi.

Geçerli KPSS Sınavları: 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları. - Yazılı Sınav Tarihi: 19.02.2022 (Cumartesi) ve 20.02.2022 (Pazar)

Yazılı Sınava Başvuru Tarihleri: 06.12.2021 – 17.12.2021 tarihleri arası.

Yazılı Sınavın Yapılacağı Yer: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Ziyabey Cad. No:6
      Balgat/ANKARA

Yazılı Sınav Başvuru ve Onay İşlemleri:

Başvurular; e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav adresinden
      06.12.2021-17.12.2021 tarihler arasında yapılacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

Aday; T.C. Kimlik Numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak, “Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Aday Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacaktır.

Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir.

Aday; başvuru formuna 4.5x6 ebadında ve son 1 yıl içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanacak adayların tespiti, başvuran adayların KPSS başarı puan sıralamasına göre yapılır.

Yazılı Giriş Sınavına Katılım: Başvurusu kabul edilen ve yazılı giriş sınavına katılım hakkı kazananların listesi Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yayımlanacaktır. Ayrıca adayın adresine tebligat gönderilmeyecektir.

Sınava girme hakkı kazananlar; T.C. Kimlik Belgesi ve sistem üzerinden alacağı Sınav Giriş Belgesi ile sınava katılabilecektir. Sınava ancak bu belgelerin gösterilmesi suretiyle girilebilir.

Yazılı Giriş Sınavı Sonuçları: Yazılı sınavı kazananları, başarı sırasını ve sözlü sınavın yerini, gününü ve saatini gösterir liste, Kurum Başkanlık binası ve uygun görülecek diğer yerlerde asılmak suretiyle ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) ilan olunur.

Sözlü sınava katılacak adaylardan istenilecek belgeler, yazılı sınav sonuçlarının ilan edildiği listede duyurulacaktır.
      2- SINAVA KATILMA ŞARTLARI
      Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılabilmek için;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak

Sınavın yapıldığı 2022 yılının Ocak Ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak,

En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında; KPSSP22 veya KPSSP48 puan türlerinin birisinden seksen (80) ve üzerinde puan almak,

Yazılı sınava müracaat eden (atama yapılacak kadro sayısının en fazla 5 katına kadar olan) adaylar içerisinde en yüksek puanlı 125 kişi içerisinde bulunmak (2020 ve 2021 KPSS sınavı bahsedilen puan türleri birlikte değerlendirilecek olup son sıradaki adaya eşit puan alan adayların tümü sınava çağırılacaktır), şartları aranır.

Adayların; müfettişlik karakter, çalışma anlayışı ve etik kurallarına haiz bulunması, sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması gerekir.
      3- YAZILI VE SÖZLÜ SINAVDA BAŞARILI SAYILMA ŞARTLARI VE DİĞER BİLGİLER

Yazılı sınav; klasik usulde olmak şartı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinin 24’üncü maddesinde sayılan ve aşağıda belirtilen konu başlıklarından hazırlanır.
      a) Kompozisyon (Yazılı sınavın Kurumca yapılması halinde uygulanır ve genel, güncel ve sosyo-ekonomik konularda yapılır.)
      b) Kamu Maliyesi

Maliye Teorisi (Kamu Gelir ve Giderleri, Kamu Borçları ve Bütçesi) Maliye Politikası Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi
      c) Ekonomi Ekonomi Teorisi (Mikro, Makro İktisat ve İktisadi Analizi) Ekonomi Politikası Para Teorisi ve Politikası Uluslararası Ekonomi Türkiye Ekonomisi ve Güncel Ekonomik Sorunlar
      ç) Hukuk Anayasa Hukuku Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç) Borçlar Hukuku Ticaret Hukuku (Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku) 5) İdare Hukuku ve İdari Yargılama Usul Hukuku Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku

d) Muhasebe

Genel Muhasebe Mali Tablolar Analizi
      e) Yabancı Dil İngilizce Fransızca Almanca, dillerinden birisi. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava çağırılmazlar. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerinin
      yoklanması yanında; zekâ, kavrama, muhakeme ve konuşma yeteneği, tutum ve davranış gibi kişisel nitelikleri de göz önünde bulundurulur. Yazılı ve Sözlü Sınavlarda başarılı sayılmak için Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinin 29, 32 ve 33’üncü maddelerinde başarılı sayılmak için öngörülmüş puanları almış olmak gerekir. Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına itirazlar, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 5 iş günü içinde bir dilekçe ile sınav kuruluna yapılabilir. Bu itirazlar, sınav kurulu tarafından en geç 3 iş günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir. Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı sonuçları; sınavı asil veya yedek olarak kazananları, başarı sırasını gösterir liste Kurum Başkanlık, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile grup başkanlıkları binalarına asılmak ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yayınlanmak suretiyle açıklanacaktır. Adaylar sınav günü sınava giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) olması gerekmektedir. Sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayanlar sınav salonlarına alınmayacaktır. Adayların çanta ve benzeri eşyalar, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, hesap makinesi ve benzeri cihazlar ile saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saatlerle sınava girmeleri yasaktır. Bu eşya, araç ve cihazları yanında bulunduranların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacaktır. Adaylar sınavda yazacakları yazılar için yanlarında, siyah kurşun kalem, kalemtıraş ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır. Sınav sırasında kopya çeken, kopya veren veya bunlara teşebbüs edenler ile sınav kâğıtlarına belirtici işaret koyanların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacak ve bu kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Giriş sınavını kazanan adaylardan bulunmuş oldukları beyanların doğruluğu atama işlemlerinden önce Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca tespit edilir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların sınavı geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hak talebinde bulunamazlar. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.
      İlanen duyurulur.
      11023/1-1
      KPSS A
    • Verilecek Çözelmemiş Kitap

C

Merhaba, iktisat ve maliye olmak üzere elimde çıkmış soru kitapları bulunmaktadır. İhtiyacı olan bir arkadaş ücretsiz olarak vermek isterim. İsterseniz buradan isterseniz direkt mesaj olarak bana yazabilirsiniz.

KPSS A
    • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022

Y

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından:

SINAVLA İLETİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

I- GENEL BİLGİLER

(1) İletişim Uzman Yardımcısı unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı otuz (30) adettir. Giriş sınavını kazananların atamaları GİH sınıfından 8 ve 9’uncu derece kadrolara yapılacaktır.

(2) Sınavın tüm aşamaları Ankara’da yapılacaktır.

(3) Giriş sınavına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş düzenlemeler, 27/11/2018 tarihli ve 30608 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “İletişim Uzmanlığı Yönetmeliği’nde yer almaktadır. Yönetmeliğe Başkanlık resmi internet sitesi (www.iletisim.gov.tr) üzerinden erişilmesi mümkündür.

II- SINAVA KATILMA ŞARTLARI

(1) Sınava başvurabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,
      b) 01/01/2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
      c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren;

Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, İletişim fakültelerinden, Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden, İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden,
      veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

(2) Müracaat şartlarını taşıyan tüm adaylar “ön eleme yazılı yarışma” sınavına davet edilecektir.

(3) İlgili bölümlerden yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümlerden de alım yapılabilecektir.

(4) Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Başkanlık resmi internet sitesinden (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.

(5) Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda sınav programına, sınavın yapılacağı adreslere ve diğer hususlara ilişkin bilgilere yer verilecektir.

(6) Sınava başvuru için KPSS şartı aranmamaktadır.

III- BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ, BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

(1) Sınav başvurusu 24 Ocak- 4 Şubat 2022 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.

(2) Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 250 (ikiyüzelli) TL’dir.

(3) Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan veya sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.

(4) Başvuru esnasında, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde ön cepheden, yüzü açık olarak son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafının sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Sınav günü̈ kimlik doğrulamasında önem arz eden fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü görevlilerin, fotoğraftan adayın kimliğini belirlemede güçlük çekebileceği ve bu nedenle adayın sınava alınmayacağı/ sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

(5) Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-1) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

(6) Başvuru bilgilerinin doğruluğu ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten aday sorumludur. Aday, başvuru süresi dolduktan sonra, sınav başvuru esnasında beyan ettiği bilgilerde (yabancı dil seçimi vb.) değişiklik yapamayacaktır.

IV- SINAV ŞEKLİ

(1) Sınav; ön eleme yazılı sınavı (çoktan seçmeli), alan bilgisi yazılı sınavı ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamada yapılacaktır.

(2) Ön eleme yazılı sınavı:

Çoktan seçmeli olup aşağıdaki konuları kapsayacaktır.

• Genel Yetenek (30 soru)

• Genel Kültür (40 soru)

Tarih, coğrafya, hukuk temel kavramları, Uluslararası kuruluşlar, Türkiye ve dünya ile ilgili genel kültür ve güncel sosyo-ekonomik konular (15 soru)

Mevzuat (10 soru)

. Temel Hak ve Özgürlükler

. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Genel Hükümler)

. 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi

İletişim Teorileri (10 soru)

Sosyolojiye Giriş, Türk Siyasal Hayatı (5 soru)
      • Yabancı Dil (30 soru)

Sınav puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır. Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen soru/sorular olması durumunda, bu soru/sorular doğru kabul edilerek değerlendirmeye katılacaktır.

Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde, Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 50 (elli) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. İlgili tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, sonuç açıklama tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde, Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 50 (elli) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. İlgili tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

(3) Alan bilgisi Yazılı Sınavı: Ön eleme sınavını geçen adaylar (70 ve üstünde puan alanlar) arasından duyuruda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının 20 katı kadar aday en yüksek puandan sıralanarak (son sıradaki aday ile eşit puana sahip olanlar dahil) “Alan Bilgisi Yazılı Sınavına” katılacaktır. Söz konusu sınav her alan için ayrı gruplarda yapılacaktır.

(4) Yazılı sınavda başarılı sayılmak için yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alınması şarttır. Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, en yüksek puandan başlanarak atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil) sözlü sınava girmeye hak kazanır. Alan bilgisi yazılı sınavının kapsamı ve sınav şekli ise ön eleme sınavından sonra resmi internet sitesinden(www.iletisim.gov.tr) duyurulacaktır.

(5) Sözlü Sınav: Sözlü sınav, ön eleme sınavı akabinde yapılacak yazılı sınavdan sonra yapılabileceği gibi, giriş sınavı duyurusunda belirtilmesi kaydıyla ön eleme sınavından sonra yazılı sınav yapılmadan da yapılabilir. Ön eleme sınavı/ Alan bilgisi yazılı sınavında başarılı olan adaylardan toplam kadro miktarının 4 (dört) katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır.

(6) İletişim Başkanlığı, ön eleme sınavından sonra alan bilgisi yazılı sınav yapmadan da ön eleme sınavında başarılı olan adayları doğrudan sözlü sınava çağırabilecektir.

(7) Alan bilgisi yazılı sınavından sonra yapılan sözlü sınavda adaylar;

a) Giriş sınavı duyurusunda belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilecektir.

(8) Giriş sınavı puanı, ön eleme sınavından sonra yazılı sınav ve akabinde sözlü sınav yapılması halinde yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınmak, ön eleme sınavından sonra sadece sözlü sınav yapılması durumunda sözlü sınav puanı esas alınmak suretiyle belirlenir. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı sayılabilmek için; adayın, yazılı ve sözlü sınavların her birinden en az 70 puan almış olması gerekmektedir. Sınavda alınan puanlar, en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve en yüksek puan almış adaydan başlanarak atama yapılacak kadro sayısı kadar aday giriş sınavını asıl olarak kazanmış sayılır. Bu nedenle ortalama 70 ve üzeri puan alan her aday sınavı kazanmış sayılmayacaktır.

(9) Asıl adayların yanı sıra, giriş sınavı puanı yetmiş (70) ve üzerinde olan adaylardan başarı sıralamasına göre, atama yapılacak kadro sayısının en fazla yarısı kadar yedek aday belirlenebilecektir.

(10) Yazılı ve sözlü sınav sonucunda herhangi bir bölümden yeterli aday alınamaması halinde, eksik kalan kadro Başkanlık tarafından uygun görülecek diğer bölümlerden atama yapılarak doldurulabilecektir.

(11) Yazılı ve sözlü sınav sonucunda yeteri kadar uygun aday olmaması halinde ilan edilenden daha az sayıda kadroya atama yapılabilecektir.

V- SINAV TARİHİ VE YERİ

(1) Ön eleme sınavı Ankara’da 06 Mart 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır. Sınav süresi 120 dakika olacaktır.

(2) Ön eleme sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde (www.iletisim.gov.tr) ilan edilecektir.

(3) Sınava katılabileceği tespit edilmiş ve isimleri ilan edilmiş adaylardan sınava katılma şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenler giriş sınavına alınmayacaklardır. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları da geçersiz sayılacaktır.

(4) Yazılı sınav puanlarına göre yapılacak sıralama sonucunda alan bilgisi yazılı sınavına katılmaya hak kazananların isimleri ile sınavın tarihi ve yeri, İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

VI- KİMLİK BELGESİ VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ

(1) Adaylar, sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi bu amaçla kullanılabilir) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışındaki belgeler (T.C. Kimlik numarasız sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

(2) Sınav başvurusu alınırken Üniversite tarafından adaylardan HES (Hayata Eve Sığar) kodunun girilmesi talep edilecek, sınav günü COVID-19 (pozitif) / (temaslı) olan adaylar kendileri için ayrılan salonlarda sınava alınacaktır. Bu nedenle COVID-19 (pozitif) / (temaslı) olduğu için sınava giremediğini belirten adaylar için tekrar sınav organizasyonu yapılmayacak, ücret iadesi yapılmayacaktır.

(3) Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir.

(4) Sınav Giriş Belgeleri, Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden 28 Şubat 2022 tarihinde adayların erişimine açılacaktır. Sınav Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısı alınabilir. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken belge üzerindeki tüm alanların görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

VII- KAZANANLARIN İLANI VE ATANMASI

Sınavı asil veya varsa yedek olarak kazananlar İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Sınavda başarılı olanların Başkanlıkça kendilerine bildirilen süre içinde İletişim Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.
      Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

VIII- BİLGİ ALMA

Sınavla ilgili her türlü bilgiye, aşağıdaki telefon numaraları ile İletişim Başkanlığı internet/web sayfası aracılığıyla ulaşılabilir.

Telefon Numarası: (0 312) 590 27 58/ 27 59 /27 69

İnternet/Web Sayfası: http://www.iletisim.gov.tr

E-posta: [email protected]

Adres: İletişim Başkanlığı Hizmet Binası Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kızılırmak Mahallesi, Mevlâna Bulvarı No:144, 06520 Çankaya/ ANKARA

KPSS A
    • 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

B

DUY için buradan devam edelim.

Meslek Tanıtımı

https://www.tercihiniyap.net/kpss/defterdarlik-uzman-yardimciligi-sinavi-maasi-ve-meslegi-h3134.html

Maaş Bilgisi;

https://www.tercihiniyap.net/maas/defterdarlik-uzman-yardimciligi-maasi-2020-ne-kadar-h9762.html

KPSS A
    • Çok büyük ihtimalle sınav 17 Eylül de

D

Cevap: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

KPSS A
    • Guy becayiş !

M

Mayıs ayındaki becayişçiler bir de burda toplansın, tekirdağ verilir marmara,ege,akdeniz herhangi bir yer alınır 🙂

KPSS A

2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı

KPSS A
    217
    1336
    235286
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • B
      black Son düzenleyen: paretowilfredo

Arkadaşlar malum yeni ilanın geleceği ilk ağızdan kesinleşti bu sebeple buradan devam edelim. Malum sistem de değişiyor hem önceki alım sonucu bekleyen arkadaşları rahatsız etmeden bu konuları da buradan konuşuruz.

Geçtiğimiz sınavın soruları:

https://www.tercihiniyap.net/haber/sosyal-guvenlik-kurumu-mufettis-yardimciligi-sinavi-sorulari-2017

Meslek Tanıtımı:

https://www.tercihiniyap.net/haber/sgk-mufettis-yardimciligi-meslegi-maasi-ve-sinavi

İLAN METNİ;

T.C.
      SOSYAL GUVENLIK KURUMU
      MUFETTIS YARDIMCILIGI
      GIRiS SINAVI DUYURUSU
      1- SINAVA ILiSKlN BILGILER
      Atama Yapilacak Kadro Unvani ve Sayisi: Sosyal Guvenlik Kurumu Miifettis Yardimcisi,
      50 kisi.
      Ge^erli KPSS smavlan: 2017 yilmda yapilan Kamu Personeli Se9me Smavlan.

• Yazih Smav Tarihi: 17 Mart 2018 (Cumartesi Giinu)
      • Yazih Smava Ba§vuru Tarihleri: 29/01/2018-09/02/2018 tarihleri arasi.
        Yazih Sinavin Yapilacagi Yer: Sosyal Guvenlik Kurumu Baskanligi, Ziyabey Cad. No:6
        Balgat/ANKARA
        Yazih Smava Ba§vuru Yeri ve Sekli: Sosyal Guvenlik Kurumu Rehberlik ve Tefti?
        Baskanhgi (Simon Bolivar Caddesi No: 23 Cankaya/ANKARA).
        Basvurular, sahsen veya posta ile yapilabilir. Posta ile yapilacak basvurularda evraklann
        09/02/2018 giinii mesai bitiminden once belirtilen adrese ulasmi§ olmasi gerekmektedir.
        Postadaki gecikmeler ve eksik belgeler ile yapilan basvurular dikkate almmayacaktir.
        Yazili Smava Ba^vuru Icin Gerekli Belgeler:
        Aday basvuru formu (Sosyal Guvenlik Kurumu Rehberlik ve Tefti§ Baskanligmm yukanda
        belirtilen adresinden ya da www.sgk.gov.tr web sitesinden temin edilebilir),
      • Iki (2) fotograf,
        Kamu Personeli Se9me Sinavi Sonu9 Belgesi,
        Yiiksek ogretim kurumu diploma veya bitirme belgesinin ash veya onayh sureti (ash
        gosterilmek sartiyla Rehberlik ve Tefti§ Baskanligmdan onayh sureti).
        Smava girecek adaylara Rehberlik ve Tefti§ Baskanligmca, smav zamani ve yerini belirten
        fotografli "adaylik (smav giris) belgesi" verilir. Smav giris belgeleri, adaylarm haberlesme
        adreslerine posta ile gonderilecektir. Smava girecek adaylar, smav esnasmda, bu beige ile
        birlikte kimlik tespitinde kullamlmak iizere, resmi makamlarca verilmi§ ge9erli bir kimlik
        belgesi bulundurmak zorundadirlar. Smava katilabilme sartlarim haiz olmayanlara smav giri§
        belgesi gonderilmeyecektir.
        Yazih smav sonu9lan; yazili smavi kazananlan, basan sirasim ve sozlii sinavin yerini, giiniinu
        ve saatini gosterir liste Kurum Baskanlik, Rehberlik ve Teftis Baskanligi ile grup baskanhklan
        binalarmda asilmak ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yaymlanmak suretiyle
        a9iklanacaktir.
        Sozlii smava katilacak adaylardan istenilecek belgeler, yazili smav sonu9larmm ilan edildigi
        listede duyurulacaktir.
        2- SINAVA KATILMA SARTLARI
        Mufetti§ yardimcihgi giri§ smavma katilabilmek J9in;
        657 sayili Devlet Memurlan Kanununun 48'inci maddesinde yazili nitelikleri haiz olmak,
        Sinavin yapildigi 2018 yilmm Ocak Aymm birinci giinii itibariyle 35 (otuzbes) yasmi
        doldurmami§ olmak,
        En az dort yilhk egitim veren yiiksekogretim kurumlarmm hukuk, siyasal bilgiler, iktisat,
        isletme, iktisadi ve idari bilimler fakultelerinden ya da bunlara denkligi Yuksekogretim
        Kurulunca kabul edilmi§ yurti9i ve yurt dismdaki yiiksekogretim kurumlarmdan mezun olmak,
        OSYM tarafmdan 2017 yihnda yapilan Kamu Personeli Se^me Smavmda (KPSS); KPSSP22
        veya KPSSP48 puan turlerinin birisinden 80 ve uzerinde puan almak ve sinava muracaat eden
        adaylar i9erisinde en yiiksek puanh 250 kis. i J9erisinde bulunmak (2017 KPSS smavi bahsedilen
        puan turleri birlikte degerlendirilecek olup, son siradaki adaya esit puan alan adaylarm tiimu
        sinava 9agmlacaktir.)
        Siiresi i9erisinde ba§vurmus ve bas.vuru belgesi ile birlikte istenilen diger bilgi ve belgeleri
        Rehberlik ve Teftis. Ba§kanligma vermis olmak,
        sartlan aranir.
        3- YAZILI VE SOZLU SINAVDA BASARILI SAYILMA §ARTLARI VE DIGER
        BILGILER
        Yazili smavlar, kompozisyon dismda test usuliiyle yapilacaktir.
        Smavlarda basanh sayilmak i9in, Sosyal Guvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftis. Baskanligi
        Yonetmeliginin 29, 32 ve 33 uncii maddelerinde basanli sayilmak i9in ongorulmus puanlan
        almis. olmak gerekir.
        Yazili smavda basanli olamayanlar sozlii sinava 9aginlmazlar.
        Mufettis yardimcihgi giris smavi sonu9lan; smavi asil veya yedek olarak kazananlan, basan
        sirasim gosterir liste Kurum Bas.kanhk, Rehberlik ve Teftis Baskanligi ile grup baskanhklan
        binalanna asilmak ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yaymlanmak suretiyle
        a9iklanacaktir.
        Giris smavini kazanan adaylardan istenilecek belgeler aynca duyurulacak olup ger9ege aykin
        beyanda bulunanlarm smavi ge9ersiz sayilarak atamalan yapilmaz. Atamalan yapilmis olsa
        dahi iptal edilir. Bu kisjler hak talebinde bulunamazlar. Aynca, ger9ege aykin beyanda
        bulundugu tespit edilen killer hakkmda Turk Ceza Kanununun ilgili hukumleri uygulanmak
        iizere Cumhuriyet Savciligma su9 duyurusunda bulunulur.
        Yazili ve sozlU smavlar, Sosyal Guvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftis Baskanligi
        Yonetmeliginin 24 uncii ve 31 inci maddelerinde belirtilen konulardan yapilacaktir.
        llanen duyurulur.
      I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • I
        isimsiz @black Son düzenleyen:

@black adamsin 🙂 benim en cok merak ettigim ingilizce durumu 😕 keske kyk ve tcdd teftisteki gibi ingilizce sadece tercih sebebi olsa 😂

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • G
          gonzaloluca Yasaklı Son düzenleyen:

Şöyle yerimizi alalım 😄

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • K
            krtalprn Son düzenleyen:

Kaç puana düşer ve tahmini puan türleri ne olabilir 😃

• ?
              Eski Kullanıcı Son düzenleyen:

Sgk denetmenlik gibi p23 p42 puan türleri mi kullanılır?

• F
                flouriess10 Son düzenleyen:

Şurda yerimizi alalım buralar dutluk ken 🙂
                Buralar yakinda cok degerlenir 🙂

• D
                  deüdem Son düzenleyen:

Kaç katı çağrılır sınava yine 5 mi olur yoksa bi 10 kat görürmüyüz ?

• F
                    flouriess10 Son düzenleyen:

Sayin başkan 50 kisilik bir alim olacagini aciklamisti suan kesin olan tek kisim bu

Kalan sorular ise sunlar;
                    Sinavi osym mi yapacak ?
                    Kac kat sinava girecek ? 20kati iyi olur sanki
                    Ingilizce durumu ne olacak?
                    Hangi puan turu olacak? P42 banko olmali ama yanindaki puan tur veya turleri ne olabilir

• JBSay
                      JBSay Son düzenleyen:

Puan olarak muhtemelen bir çeko ağırlıklı (p42-p43) bir de genel ağırlıklı (p48-p22) puan belirleyebilirler. Kaça düşeceğinin belirleyicisi İngilizce olacak muhtemelen.

brzezinski 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • B
                        black @isimsiz Son düzenleyen:

@isimsiz valla o konuyu bende çok merak ediyorum hatta tercih sebebini boş ver hiç olmasa tadından yenmez 🙂

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • B
                          black Son düzenleyen:

Benim tahminim 20 katı çağrılması sonuçta klasik sınavdaki gibi bir kağıt okuma sıkıntısı yok test sınavların çoğu 20 katı çağırıyor en kötü 10 katı olacaktır.
                          Sınavı ösym'ye yaptıracaklarını başkan söylemişti hatta ilk planlanan 100 kişilik bir alımdı ancak ösym sınav takvimi dolu olduğu için bu sayıyı 50 eski usul 50 yeni usul olarak bölündü 2016 puanlarının geçerliliği 1 yıl olduğu için bu kişileri mağdur etmemek adına bu yola başvuruldu diye biliyorum.
                          Sınavı Ösym yapacağı için muhtemelen test olur ama sorular nasıl olur değerlendirme ne şekilde olur ilan gelmeden konuşsak da varsayımdan öteye gidemez zaten ilanda bugün yarın gelir çok beklemeyeceğimizi düşünüyorum muhtemelen önceki alımın sonucunun açıklanması bekleniyor.
                          Puan türünde benim tahminim çeko ağırlıklı muhtemelen p42 olur p48 zaten allahın emri kendisi her müfettişlik ilanında oluyor :). Ek olarak sgk p23 çağırdı belki bu da olabilir veya kurum sürpriz yapıp hiç akılda olmayan p9(iş müfettişliğinde vardı) türünü de ekleyebilir artık orasını da ilanda göreceğiz.

Shady1 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • Y
                            yasemen Son düzenleyen:

İlk 500 mü çağırılır yani sınava ne olur sıralama sizce ?

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                            • Shady1
                              Shady1 @black Son düzenleyen:

@black 48 i 42 yi anlarim da p9 nedir ya tamamen sacmalik. Insallah sacma sapan bi puan turu olmaz.

Sinav BaşMüfettişi

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • B
                                black @yasemen Son düzenleyen:

@yasemen kaç kat çağıracağını hangi puanlar olduğunu vs kesin bir şey bilmiyoruz ilan gelsin o vakit bir puan tahmini yapmak daha sağlıklı olacaktır. Ama iş müf. 80 kişi 5 kat ve 3 puan türü ile 88.6 ile kapattı eğer benzer bir durum olur ve 10 katı çağrılırsa 87, 20 katı çağrılırsa 85 e kadar düşebilir belki biraz daha aşağısını görebilir

Y 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • B
                                  black @Shady1 Son düzenleyen:

@shady1 iş müfettişliği ve sgk müfettişlik her ne kadar farklı olsa da her ikisi de çsgb bünyesinde olduğunu düşünürsek benzer puan tercih etmeleri beni şaşırtmaz 🙂 P9 olmasa bile sürpriz bir puan türü bekliyorum

Shady1 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • I
                                    isimsiz @black Son düzenleyen:

@black o da ayip olur bea 😂 benim dedigim daha makul 🙂

• Shady1
                                      Shady1 @black Son düzenleyen:

@black iste o sürpriz puan her seyi alt ust ediyo ya.

Sinav BaşMüfettişi

• ilkhedefsgk
                                        ilkhedefsgk Son düzenleyen:

Surada bende yerimi alayım... Havasi temiz buralarin 🙂

"Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, neye güldüğünden zekasını anlarsın" Mevlana

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                        • A
                                          Aslan Reyiz Son düzenleyen:

Test oluyormuş çeko da soruyolarmış felan 🙂

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • nfs
                                            nfs Son düzenleyen:

Geçmiş sınavın konularını birebir atıcak var mı? Bulamadım.

'uzundur hicrinden gara geceler'

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 66
                                            • 67
                                            • 1 / 67
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti