Navigasyon

Kamu Rehber
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer Hakimlik
    Baskent Kariyer

Baskent Kariyer Hakimlik

📢 Tercihiniyap Forum Sitesi Artık Kamurehber.com Olarak Yayın Hayatına Devam Ediyor. Detaylar için Tıklayınız...
    • Online Yds Kursu Tavsiyesi İstiyorum

M

Moda dil, Akın dil, Remzi hocayı yarın ziyaret etmeyi düşünüyorum. Gitmeden önce forumdan fikir almak istiyorum. Saydıklarımı önerir misiniz veya başka kurs önerir misiniz?

YDS TOEFL IELTS
    • 3 Yılda YDS’den 70 almak :)

A

Arkadaşlar herkese merhaba; İngilizce temeli olmayan ama merkez uzmanlık için 3 yıl içinde ydsden 70 alması gereken bir arkadaşınızım 🙂 bu güne kadar KPSS çalışarak işi gayet güzel götürdüm ama artık KPSS devri bitmiş olup; YDS çalışmaya başlamam gerekiyor. İlkokul seviyesinde ingilizcem var. Bu işi 1 yıla yayarak 1. Yılın sonunda başarıya ulaşmak istiyorum. Genelde herkesin bir temeli olduğu için forumlarda 2-3 ayda 70 almaktan bahşedilirler ve bu bana gelmiyor. Bir öğrenciniz olarak bana yardım edin yol gösterin 🙂 hangi kaynakları alıp, hangi kursa yazılmalıyım. Eylül ayında kursa yazılmayı düşünüyorum. O zamana kadar da evde boş oturmamak adına çalışmak istiyorum. Bayram sonrası hakkı şahin hocanın YouTube videolarını izlemeyi ve ODTÜ reader at work ve Akın dil Reading words kitaplarından birini alıp yavaştan başlayayım diyorum. Doğru tercih olur mu? Zamanında benim geçeceğim yoldan geçmiş Kişiler olarak yardımcı olur musunuz? Aktif bir başlık olması dileğiyle... 🙏

YDS TOEFL IELTS
    • 90 + için Online yds kursu

L

Cevap: Daha önce bir kursa gidip 77 puan aldım, sonra demet hocadan ielts özel ders ile 7.5 aldım ama artık yds ya da yökdilden 90 üzerine çıkmam lazım. Eşim de kendisinden eğitim aldığı için yds konusunda aynı hocayla çalışabilirim, başarılı bir hoca ama gerçekten kaliteli bir eğitim veren başka bir hoca ya da kurs tavsiyesi istiyorum. Az çok artık kurslarla haşır neşir olduğum için bana ne lazım biliyorum fakat, bilindiklerin dışında önerebileceğiniz hoca varsa yardımcı olur musunuz?

YDS TOEFL IELTS
    • YDS Grammer İçin Uygun Kitap

I

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyi seneler diliyorum. YDS (özellikle gramer için) önerebileceğiniz soru çözümlü bir kitap var mı? Yapamadığım sorular oluyor. Çözüm kısmından bakıp anlamak istiyorum.

YDS TOEFL IELTS
    • TOEFL KURS ÖNERİSİ?

?

Arkadaşlar toefl eğitimi ile ilgili online eğitim veren tavsiye ettiğiniz bir kurs var mı ?

YDS TOEFL IELTS
    • YDS Çalışma Önerisi

M

Cevap: YDS IELTS TOEFL
      Arkadaşlar merhaba. Çok az bir süre kaldı biliyorum ama kelime bilgisi için bu kısa sürede güzel bir pratik çalışma önerisi olan var mı? Kelime bilgimin oldukça zayıf olduğunu düşünüyorum.

YDS TOEFL IELTS
    • Yds için en beğendiğiniz kaynaklar

G

Yds kaynak tavsiyesine ihtiyaç var arkadaşlar.

YDS TOEFL IELTS
    • dinleyerek İngilizce öğrenmek mümkün mü?

A

İngilizce temelim çok az denilecek bir seviyede ve nette gezerken duyarak öğrenmenin yarar sağlayabileceği yönünde bir yazı okudum bu yöntemi uygulayan bu konuda tavsiye verecek önerisi olan var mı acaba 🙂

YDS TOEFL IELTS
    • İspanyolca

K

Sizce İspanyolca ydsden 70 almak mı daha kolay yoksa Dele sınavından C1 almak mı?

YDS TOEFL IELTS
    • Dil Tazminatı için Öğrenmesi Kolay Dil

B

Merhabalar,
      YDS ye İngilizce ve Almanca dışında üçüncü bir dilden hazırlanmak istiyorum. Kendi başına öğrenmesi mümkün, 70 puandan yukarısı için dil kursuna ihtiyaç duyacağım yeni bir dil arayışındayım. Hangi dil/dilleri tavsiye edersiniz?

YDS TOEFL IELTS
    • Online Yds Kursu Tavsiyesi

A

Online yds kursu almayı düşünüyorum,tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar

YDS TOEFL IELTS
    • TOEFL puanının Yurtiçinde ne gibi avantajları var ?

?

Arkadaşlar Merhaba,İyi bir yds puanım var fakat sadece okumakla kalmayıp yazma becerimi de geliştirmek istiyorum.TOEFL Punının yurt içi iş alımlarında ne gibi etkisi olur ?

YDS TOEFL IELTS
    • Get an official IELTS|TOEFL certificate.

J

Silinmiştir

YDS TOEFL IELTS
    • YDS kurs tavsiyesi

S

Arkadaşlar akın dil kadıköy şubesi hakkında bilgisi olan var mı tavsiye eder misiniz bir de akın dil online eğitim alan var mı yds için online eğitim ne derece faydalı olur bildiğim kadarıyla online ile yüz yüze kurs arasında baya fiyat farkı var hangisini tercih edersiniz tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim

YDS TOEFL IELTS
    • Neden Yabancı Dil Öğrenmeli

Agor
      Pragmatik bakmak gerekirse yabancı bir dil öğrenmek meslek sahibi olabilme noktasında insanın oldukça işini kolaylaştırmakta. Toplumda ilkokuldan beri İngilizce öğretiliyor ve yabancı dil eğitimi alıyor olsak da büyük bir kısım yeterli düzeyde yabancı dil hakimiyetine sahip değil. Yabancı bir dil bilmek bu noktada bireyi avantajlı bir konuma itmektedir. Biz İngilizce hatta ikinci bir dil öğrenmelisiniz klişesini iyi anlamanızı istiyoruz. Çünkü bilimden tutun teknolojiye, gündelik yaşamın her anında etkileşimde olduğumuz şeyler yabancı bir dili altyapı olarak edinmiş durumda. Yabancı bir dil bilmeden (özellikle İngilizce) birçok konuda ilerleme sağlayabilmek mümkün değil. Bugün maalesef mevcut pratikte neredeyse bütün bilim dünyası İngilizce olarak dönüyor. Fen bilimlerindeki yine neredeyse tüm buluşların yapıldığı ortak dil İngilizce ve bu durum sosyal bilimlerde de benzer bir durumda. Yabancı dil olarak özellikle İngilizce’yi öğrenmeden kendinize bilim alanında sağlam bir altyapı edinme ihtimaliniz çok düşük. Eğer bilimsel bir kariyer düşünüyorsanız veya teknolojik buluşlar yapmak gibi bir hayaliniz varsa; nasıl ki bir alfabeyi bilmeden okuma yapmanız mümkün değilse bilimsel olarak altyapınızı oluşturmadan da bilimi okumanız mümkün görünmemektedir ve ne yazık ki belirttiğimiz gibi bilim uzun yüzyıllardır başka dillerde üretim yapıyor, birikerek ilerleyen bir olgu olan bilimde ilerleyebilmek için sizden önceki çalışmalara hakim olmalısınız, bu da o dillere hakimiyet ile mümkün olabilir. Kültürel getirilerinden bahsedecek olursak bir dili öğrendiğinizde o dillerde üretilen eserleri ana dillerinde okuma fırsatına erişeceksiniz. Çeviri ne kadar iyi olursa olsun bir eserin üretildiği dilde yarattığı etki eşsizdir. Bu yüzden bir dili iyi öğrenmeniz halinde o dilde var olan nimetlerden faydalanacağınız gerçeğini unutmayın. Kültürel bir diğer getiri öğrenilen dilin kültürünü de öğreniyor olduğunuz gerçeği. Çünkü dil kendi başına bir kültürdür ve öğrenilen dil sayesinde yeni bir kültürle tanışmış, o kültürle ilgili edinimler kazanmış olursunuz. Yurtdışında bulunmak; eğitim amaçlı veya turistik fark etmeksizin yine kişisel bilgi-birikim ve tecrübenize katkılarda bulunacaktır. Yurtdışında bulunmak için şart olmasının yanı sıra etkili bir eğitim almanız veya seyahat etmeniz için gidilecek ülkenin dilini bilmek sizin işlerinizi kolaylaştıracak ve eyleminizin işlevini artıracaktır.
      YDS TOEFL IELTS
    • Yds için More to Read mi Read For Speed mi

I

Arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere yds için reading yapmak istiyorum. More to Read kitabı mı yoksa Read For Speed kitabı mı daha iyidir reading için

YDS TOEFL IELTS
    • YDS Puanı İsteyen Kurumlar ve Meslekler Nelerdir?

P

Merhaba dostlar.
      Üretmeye yöneldiğimiz, biraz da soluklandığımız bir dönemin ardından ürettiklerimizi yavaş yavaş sunmaya başlama zamanı. Herkeste bir enerji düşüklüğü ve durgunluk var. Haklı olarak var tüm bunlar, karantina, alımsızlık, kötü giden süreçler. Ama ölü toprağını atıp planlara, programlara odaklanma vakti şimdi.

Bu çalışmamızda kamu kurumlarında yer alan kadrolardan hangilerinde YDS puanı isteniyor tek tek derledik. Ayrıca tablolarda KPSS puan koşullarını da ilave ettik. Bu formatta iki şekilde tablolara ve çalışmamıza erişim sağlayabilirsiniz. Analizin bütününü bir arada görmek isterseniz;

https://www.tercihiniyap.net/kpss/yds-puani-isteyen-kamu-kurumlari-ve-meslekler-hangileri-h10500.html

Tabloları görseller halinde incelemek ve saklamak içinse;

https://www.instagram.com/p/B_S_3BuHVtl/

Ayrıca Instagram hesabımızı incelerseniz daha bir çok konuda oluşturduğumuz çalışmalarımıza erişebilirsiniz. Hesabımızı da takipte kalın. Bu tip bilgilendirici çalışmalar gerek KPSS'ye gerek kurum sınavlarına gerekse diğer süreçlere dair gelmeye devam edecek. En özgün ve kapsamlı çalışmalar tabi ki yine hep bizde olacak 🙂

https://www.instagram.com/typaretowilfredo/

Ayrıca zaman zaman Twitter hesabımdan da bir çok konuda bilgiseller yayınlıyorum. Bunları da takip edebilmek için buyrunuz;

https://twitter.com/TY_WilfPareto

YDS TOEFL IELTS
    • Toefl Ibt

M

Arkadaşlar Ticaret Bakanlığı’nın uzman yardımcılığı sınavı için 12 Aralık tarihinde Toefl’a girmeyi planlıyordum. Ancak bu hafta sonu da acaba sokağa çıkma kısıtlaması gelir mi? Gelirse sınava gitmemde bi sorun olur mu? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

YDS TOEFL IELTS
    • YDS' ye yeni başlayanlara tavsiyeler

S

Herkese merhaba.
      YDS' ye neredeyse 0'dan başlamak istiyorum. Tecrübeli arkadaşların video, kelime, kitap, çalışma önerileri gibi tavsiyeleri nelerdir?

YDS TOEFL IELTS
    • REMZİ HOCA MI? MODA DİL (Suat gurcan) Mİ???

?

Arkadaşlar merhaba, internetten video ders satın alacağım. Fakat remzi hoca ve Suat, gurcan arasında kaldım. bir fikri olan varsa belirtirse ya da daha önce ders alanlar önerilerde bulunursa cok sevinirim..

YDS TOEFL IELTS

2017 YDS Sonbahar Geç Başvuru Rezaleti !!!

YDS TOEFL IELTS
    9
    16
    6742
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • odtüsbky
      odtüsbky Rekabet Kurumu Son düzenleyen:

Şu an fark ettim. 17 Eylül'deki YDS için başvurular 26 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasındaydı (http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/2017SinavTakvimi18102016.pdf) ve 90 TL idi. Ancak https://ais.osym.gov.tr/ ye bakınca YDS için 16 Ağustos'ta bir geç başvuru tarihi belirlemiş ve ücreti 135 TL yazıyor. Birkaç ay önce KPSS Alan başvurularında da geç başvuru ekranı açılmış ve insanlar oturumlara sanki zamanında başvuru yapmış gibi ücret ödemişti. Sormak istiyorum. Şimdi ne değişti? ÖSYM geç başvuru ekranı açmak zorunda değil anlıyorum ancak açınca da kafasına göre fiyat yükseltmek nedir Allah aşkına? Başvuruyu iş yoğunluğundan ötürü kaçırıp bugün siteye giren arkadaşım vasıtasıyla bu durumdan haberdar oldum. ÖSYM'nin YDS duyurusunda da başvuru kılavuzunda da "o tarihler arasında başvurun yoksa size yüksek fiyattan bu sınava girme imkanı veririm" şeklinde algılanacak bir ibare göremedim. Bunun için KDK'ya BİMER'e şikayet e-postası göndermeye çağırıyorum. Eminim sınava girmeyi kaçıran çok az kişi olduğundan sınava girebilecek insanların destek vermemesi durumunda hiçbir sonuç alınamayacaktır ve ÖSYM haksız bir kazanç elde etmişliğiyle kalacaktır. Eğer sınavdan bir ay önce sınav organizasyonu yapmak mümkün ama masraflıysa o zaman 3 Ağustos'ta bittikten sonra mesela 7 Ağustos Pazartesi bir günlüğüne aynı ücretten başvuru ekranını aç. Zaten kaçıran birkaç günle kaçırıyor. gidip de 2-3 hafta ile kaçırmıyor. Akıl var mantık var. Herkesi az sayıda sınavı kaçırıp fazla ücret ödemek zorunda kalacak kişiler için hayır işlemeye davet ediyorum, kamuda özel sektör mantığı ile böyle kar edici işlere müsaade edilmemeli...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • U
        unstoppable Son düzenleyen:

Ösym'nin şirket mantığı ile çalışan bir kamu kurumu haline gelmiş olması çok üzücü. Geç başvuru tarihi açmak suretiyle mağduriyetleri bir nebze gidermeyi amaçlayan Ösym öbür taraftan ekstra 45 tl talep ederek kendi ile çelişen bir tablo ortaya çıkarıyor. Umarım bu hatadan dönülür fakat sadece ummak yetmez eğer hakkımızı arayıp gerekli mercilere ulaşmazsak her başvuran aday Ösym nin aktif tarafına elde edilen haksız kazançlar hesabına 45 tl katkıda bulunmuş olacak.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • D
          danzig Son düzenleyen:

Bu kurum iyice sirkete dondu. Ust taraftan mudahale edilmeli. Zaten issiz olan bizim gibilere hep bir ek kulfet getiriyor. Yazıklar olsun gercekten

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • burcuburcu
            burcuburcu Yasaklı Son düzenleyen:

bu konuda tercihiniyap editörleri benzer bir zam için güzel bir yazı yazmıştı. O dönem adaylarda tepki koymuş zam geri çekilmişti şimdi ne olacak kim bilir?
            İlgili yazı https://www.tercihiniyap.net/haber/osymnin-sinav-ucretleri-can-yakiyor

• N
              Nameless Son düzenleyen:

Ben hiç şaşirmadım nedense yds tablodan cikinca katilimda azaldi sanrm onun acısını cikariyor olabilir veya alamadigı kpss paralari..ösym nin son bir adımını bekliyorum para konusunda eğer satıştayda da 70 ya da 75 barajı koyarsa iste o zaman ösym nin paragözlüğü tescillencek benim gözümde

• G
                Godfather Son düzenleyen: Godfather

@odtüsbky niyetim ösym'yi savunmak değil; ancak ösym 25.04.2017 tarihli duyurusunda bunun bilgisini zaten vermişti. bundan sonraki gecikmelerde geç başvuru ücretinin alınacağını söylemişti 2017 kpss'de süre uzatımına gittiği gün.

odtüsbky 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • titoizm
                  titoizm Son düzenleyen:

ÖSYM'nin çıkıp kamuoyuna hesap vermesini isterdim ben. Sınavlardan alınan paraların hangi harcamalara gittiğini merak ediyorum mesela. Polisi, bina sorumlusu sınav evraklarının okullara dağıtımı, verilen kalem silgi peçete vb. TEK TEK KALEM KALEM yazsınlar, yazsınlar ki bilelim... Ama yok.

BİMER'e yazdım bu durumu. Kopyala yapıştır cevap geldi. Ciddiyet yok!

Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır.

• odtüsbky
                    odtüsbky Rekabet Kurumu @Godfather Son düzenleyen:

@Godfather Est. hocam, onu ben duymamıştım. Belki duysam bu kadar sert bir tepki vermezdim...

• Antimülakat
                      Antimülakat Son düzenleyen: Antimülakat

Benden demesi bu iş bu noktaya geldiyse ki geldi gibi görünüyor. Ösym sınavlarında çok fena işler döner. Ilerde duyarız şu kadar ... TL rüşvet ile, x kişisinin puanı ... 'ya yükseltildi gibi haberler. ÖSYM çok şaibeli bir kurum haline gelme yolunda adım adım ilerliyor. Herkesin büyük tepkileri sonunda da kurum kaldırılarak yerine aynı işi yapan farklı isimde merkezi sınav yapan bir kurum açılır.

• R
                        raskolnikov Son düzenleyen:

ösym'nin çok kötü yönetildiğini kabul ediyorum ancak kendi işini takip etmeyip başvuruyu kaçıranlar ösym den daha kabahatli. yds puanı herhangi birine lazımsa bu işi takip edecek, ne bileyim telefonuna hatırlatma falan kuracak vs.. eğer bir kişi bu başvuruyu takip etmeyip kaçırıyorsa ona zaten bu puan lazım değil demektir. kimse kusura bakmasın arkadaşlar, bu defa adaylar kabahatli ve bence böyle bir hak 1000 liraya dahi verilmemeli. bakın bu sene lys de 9:45 kuralı nedeniyle binlerce aday sınava giremedi. peki biz buradan ders çıkaracak mıyız? seneye ölmezsek görürüz ancak ben hiç sanmıyorum yine binlerce kişi geç kalacak. biz önce kendi görevlerimizi hakkıyla yerine getirelim sonra hep beraber ösym'yi yerin dibine batıralım. son olarak zamanında başvuranla başvurmayan arasında hakkaniyet açısından nasıl bir yaptırım olması lazım. lütfen öneriniz varsa söyleyin. mesela ösym başkanı olsanız siz ne yapardınız?

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • N
                          Nameless @raskolnikov Son düzenleyen:

@raskolnikov hocam 9.45 veya farkli bir sinavdaki gecikmeye lafim yok ama bu yds için gecikenler kabahatli bunun yaptırımı daha yüksek sinav ücreti veya yds tarihini kaciriyorsa onemli degil basvuranlar icin diye bir mantık olmamalı en azından şu anda sınavlar üst üste geldi ben yds son güne kadar hem mülakat hem de farklı bir sinav aynı sürece geleceği için yds e çalışabilirmiyim acaba diyerek son güne kadar beklettim niye çalışamayacağım sınava basvuruyum ki diyerek sonucta para kismi da var arkadaşım son günü hatırlattı yoksa ben de unutuyordum ondan biraz daha empati yapalım lütfen☺

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • R
                            raskolnikov @Nameless Son düzenleyen:

@Nameless hocam doğrudur, hepimiz yoğun dönemlerden geçiyoruz ancak benim demek istediğim bizim toplum olarak sorumluluk bilincimiz yok. yani durum ne olursa olsun ihale hep ösym'ye kalıyor. biraz dikkatli olsak da ösym'yi gönül rahatlığıyla eleştirsek daha güzel olmaz mı?

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • N
                              Nameless @raskolnikov Son düzenleyen:

@raskolnikov gönlüm rahatsa bir sistemi neden eleştiriyim ki dediğim gibi diğer sınavlardaki gecikmelere lafim yok ama yds eylül sonbahar sınavı genelde puan yükseltme sınavıdır ondan kimsenin önemsemediğini düşünmüyorum çoğu insanın gecikmede makul bir sebebi vardır diye düşünüyorum ayrıca lys teog filan tamam da burda çoğumuz ortalama 25 veya üstü yaşlardayız cogumuzun yeterince bilinçli olduğumuzu düşünerek ama ösym nin bilincinden şüpheliyim yds yi bir yılda bu kadar yapıyorsa bari başvuru parasını düşürsün sırf bir iki puan yükseltelim veya kurumlara hazır puanımız olsun diye her seferinde o kadar para veriyoruz neyse daha iyi bir sistem olsa heralde yaparlar o da bir gerçek hayırlısı..

• Antimülakat
                                Antimülakat Son düzenleyen:

Onlarca sınav, yüzlerce ders, bilmem kaç tane kurum sınavı ve/veya mülakatı vs. derken insanın bir sınav tarihini atlamasının çok makul olduğunu düşünüyorum. @raskolnikov

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • R
                                  raskolnikov @Antimülakat Son düzenleyen:

@Antimülakat yıllar önce öss sınav giriş belgesi posta ile gelirdi. sanki o dönemleri yaşıyoruz gibi bir durum çıkmış ortaya. yıl 2017 ve teknolojinin bilişimin geldiği nokta ortada. herkesin elinde akıllı telefon var. eğer insanlar günde yüz defa facebook instagram vs. girerken telefonuna hatırlatma kurmaktan acizse bu sorumsuzluktur.

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • Antimülakat
                                    Antimülakat @raskolnikov Son düzenleyen: Antimülakat

@raskolnikov sorumsuzluk konusuna katılmıyorum, ben bunu umursamazlık ve bıkkınlık olarak yorumluyorum. Bak nasıl oluyor örneklendireyim: 2 veya daha fazla süredir kpss, yds, ales, kurum sınavları vs. uğraşanlar onlarca başvuru formu dolduruyor. Böyle olunca adam yeni bir başvuru gördüğünde tamam bir ara yine bakarım deyip kapatıyor. Sonra da o dönemde uğraştığı bir çok meşgaleden dolayı aklından çıkıveriyor. Senin söylediğin yılda 2-3 sınav bekleyip sadece onlara çalışıp, sınav tarihini kaçıranlar için geçerli. İnsanda akıl, düzen, takip bırakmıyor bu süreç.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • 1 / 1
                                    • İlk ileti
                                      Son ileti
                                    Kamu Rehber